Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Διακόσια εκθέματα από και για τον Κ.Π. Καβάφη


Έκθεση για την εκδοτική δραστηριότητα της Αλεξάνδρειας στα χρόνια του ποιητή φιλοξενείται στο Μέγαρο.

Διακόσια εκθέματα, όπως βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, πρωτότυπα χειρόγραφα, παλαιά μονόφυλλα, παρτιτούρες, καθώς και μερικά από τα μονόφυλλα που κυκλοφόρησε ο ίδιος ο Κ.Π. Καβάφης με ποιήματά του, όπως και χειρόγραφα φύλλα από το ημερολόγιό του συγκροτούν την έκθεση που ανοίγει στο Μέγαρο Μουσικής στις 6 Νοεμβρίου κι έχει επίκεντρο την εκδοτική δραστηριότητα στα χρόνια του ποιητή στην Αλεξάνδρεια, την περίοδο 1863 – 1933.
Η έκθεση, που εγκαινιάζει τον νέο χώρο εκδηλώσεων του «Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής» στην πτέρυγα της Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη», φωτίζει την ιδιαίτερα γόνιμη παραγωγή βιβλίων, περιοδικών και εφημερίδων από τους έλληνες της Αλεξάνδρειας, ενώ παράλληλα παρουσιάζει ορισμένα σπάνια βιβλία που γράφτηκαν γύρω από το έργο του Κ.Π. Καβάφη.
Η διοργάνωση ανήκει στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Με μουσικές εξαίσιες, με φωνές -150 χρόνια από τη γέννηση του Κ. Π. Καβάφη».
Το υλικό, που επιμελήθηκε η κριτικός τέχνης Έφη Ανδρεάδη προέρχεται από το Αρχείο του ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ, την προσωπική συλλογή του Μάνου Χαριτάτου και τη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του «Συλλόγου Οι Φίλοι της  Μουσικής».

 

Info

06 Νοεμβρίου 2013
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη , Αθήνα
Τηλ.: 2107282333
Έως 29 Νοεμβρίου. Δευτέρα - Τρίτη και Πέμπτη - Παρασκευή: 10:00-18:00. Τετάρτη: 10:00-19:00. Ελεύθερη είσοδος.

Αναδημοσίευση από: http://tospirto.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου