Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Χρόνια πολλά ΘΕΑ Δέσποινα Βανδή!!!!!!!!!!

Στις 22 Ιουλίου 1969, γεννήθηκε ένα αστέρι, μια υπέροχη φωνή, αγαπημένη τραγουδίστρια, πανέμορφη γυναίκα και πολυτάλαντη!!! Είναι η Δέσποινα Βανδή!!!
Και σήμερα έχει γενέθλια και γίνεται 44 χρονών!
Να τα εκατοστήσεις θεά μου!!!

Η Δέσποινα Βανδή, ή με το πραγματικό της όνομα, η Δέσποινα Μαλέα, γεννήθηκε στο Τίμπινγκεν της Γερμανίας και είναι διάσημη όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.


Όταν ήταν 6 χρονών, μετακόμισε με τους γονείς της από τη Γερμανία στην Καβάλα, απ' όπου κατάγεται. Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία, στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 


Η καριέρα της ξεκίνησε το 1994 και από τότε έχει κυκλοφορήσει 13 άλμπουμ και 7 CD - singles. Η μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε το 1997, αφού συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον συνθέτη των επιτυχιών Φοίβο, ο οποίος της έγραψε τραγούδια για το άλμπουμ "Δέκα Εντολές" , το οποίο έγινε διπλά πλατινένιο.
Το 2000 κυκλοφόρησε το cd-single "Υποφέρω". Ο δίσκος αυτός έγινε 6 φορές πλατινένιος και βραβεύτηκε ως το πιο επιτυχημένο single όλων των εποχών στην Ελλάδα, από τον Richard Branson της Virgin. 
Το φθινόπωρο του 2001 η Δέσποινα και ο Φοίβος αποφάσισαν να υπογράψουν συμβόλαιο με τη Heaven Music, μία νέα δισκογραφική εταιρία, μέλος του ANT1 Group (το μεγαλύτερο media group στην Ελλάδα). Η επόμενη επιτυχία της Δέσποινας Βανδή, το Γεια (2001), ήταν ένα διπλό άλμπουμ με 21 νέα τραγούδια. Το άλμπουμ έγινε 4πλά πλατινένιο. Πολλά από τα τραγούδια του άλμπουμ έγιναν επιτυχίες όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε γείτονες χώρες, όπως η Τουρκία και ο Λίβανος. Με τη λήξη αυτού του έτους, η Βανδή έδωσε στη Θεσσαλονίκη δωρεάν συναυλία με περισσότερους από 62.000 θεατές.

Το 2002 η Δέσποινα τιμήθηκε με το βραβείο Ελληνίδα Καλλιτέχνις με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για το 2002 στο διαγωνισμό του World Music Awards του 2002 στο Μόντε Κάρλο. Ήταν η πρώτη φορά που αυτό το βραβείο απονεμήθηκε σε Έλληνα καλλιτέχνη που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Επίσης στις 8 Μαρτίου του 2002 το σύστημα των πολλαπλών πωλήσεων παύει να ισχύει. Έτσι οι πωλήσεις των διπλών άλμπουμ παύουν πλέον να διπλασιάζονται. Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος του 2003 κυκλοφόρησε το cd-single "Άντε Γεια", που έγινε 2πλα πλατινένιο, επανακυκλοφορεί αυτήν την φορά όμως με τον δίσκο "Γεια". Το CD ονομάζεται "Γεια-Άντε Γεια collectors edition". Τέλος το 2003 η Δέσποινα κυκλοφορεί το πρώτο της DVD με τίτλο Δέσποινα Βανδή: The Video Collection '97-'03. Το DVD αυτό γίνεται χρυσό και μάλιστα ήταν το πρώτο DVD στην Ελλάδα που διακρίθηκε με χρυσή απονομή αφού, μέχρι τότε, κανένα άλλο DVD δεν κατάφερε να γίνει χρυσό ή πλατινένιο.


Τα επόμενα άλμπουμ ήταν τα εξής:
2003: Live (Πλατινένιο)
2004: Στην αυλή του Παραδείσου (2πλα Πλατινένιο)
2005: Special Edition (Στην Αυλή Του Παραδείσου) (2πλα Πλατινένιο)
2007: 10 X.M. (Πλατινένιο στην Ελλάδα) (Πλατινένιο στην Κύπρο)
2008: 10 χ.μ.: It's Destiny (Πλατινένιο στην Ελλάδα) (Πλατινένιο στην Κύπρο)
2010: C'est La Vie

2012: Άλλαξα (2πλα πλατινένιο)

Είναι παντρεμένη με τον Ντέμη Νικολαΐδη και έχουν δύο παιδιά, τη Μελίνα και τον Γιώργο.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%AD%CF%83%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%B1_%CE%92%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%AE

Παρακάτω δείτε κι άλλες φωτογραφίες της Δέσποινας Βανδή:

MADWALK 2013

VIDEO CLIP: Το νησί

MAD V.M.A. 2012

MAD V.M.A. 2012

Απονομή "ΆΛΛΑΞΑ" και "C' EST LA VIE"


Πολύχρονη να είσαι Δέσποινα και να συνεχίσεις να μας χαρίζεις πολλές επιτυχίες με τη μοναδική φωνή σου!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου