Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Τι υλικά να βάλω για τέλειο σπιτικό παγωτό;





BY DEMY NIKA

Τι υλικά πρέπει να βάλω επιτέλους για να κάνω ωραίο σπιτικό παγωτό ;

  • Γάλα με λιπαρά :
Είναι απαράβατος κανόνας ότι όσο περισσότερα λιπαρά έχει το γάλα και η κρέμα γάλακτος, τόσο πιο μαλακό θα βγει το παγωτό μας! Το γάλα με πολλά λιπαρά παγώνει πιο δύσκολα και βοηθάει σημαντικά την υφή του παγωτού. Αποφεύγουμε να χρησιμοποιήσουμε light γαλακτομικά προϊόντα γιατί έχουν αρνητική επίδραση στην υφή του παγωτού. Ή αναλογία γάλακτος-κρέμας γάλακτος 1:1 (πχ 400 ml γάλα και 400 ml κρέμα γάλακτος).

  • Ζάχαρη
Οση περισσότερη ζάχαρη χρησιμοποιήσουμε στο παγωτό τόσο καλύτερη υφή αυτό θα αποκτήσει. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την κλασική “χοντρόκοκκη”-κρυσταλλική ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, καστανή ή μαύρη ζάχαρη. Να έχετε υπόψη ότι αν χρησιμοποιήσουμε γλυκαντικά ή άλλα υποκατάστατα ζάχαρης τότε δεν θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα.

  • Αλκοόλ :
Οπως και η ζάχαρη, το αλκοόλ έχει την ικανότητα να μην παγώνει. Μια μικρή ποσότητα αλκοόλ βοηθάει το παγωτό να αποκτήσει καλύτερη υφή ενώ εμποδίζει τη δημιουργία κρυστάλλων. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1-2 κουταλιές της σούπας ανά λίτρο παγωτού.

  • Αυγά :
Τα αυγά μαλακώνουν το παγωτό και το βοηθούν πολύ στην υφή του. Επίσης βελτιώνουν την ικανότητα ανάδευσης του παγωτού και το κάνουν πιο ανθεκτικό στο λιώσιμο. Μια καλή αναλογία είναι 4-8 αυγά ανα λίτρο παγωτού. Αν σας μυρίζουν τα αυγά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βανίλιες. Προσωπικά, χρησιμοποιώ τόσες βανίλιες όσα είναι και τα αυγά. π.χ. αν χρησιμοποιήσω 4 αυγά θα βάλω και 4 βανίλιες.

  • Ζελατίνη
Αν για την προετοιμασία του παγωτού απαιτείται να “μαγειρέψουμε” το μείγμα (δηλαδή να το βάλουμε στη φωτιά), τότε είναι προτιμότερο να βάλουμε ζελατίνη σε σκόνη. Σε διαφορετική περίπτωση (αν δεν χρειάζεται να μαγειρέψουμε το μείγμα), μπορούμε να διαλύσουμε στο κρύο γάλα 1-2 φύλλα ζελατίνης.



Αναδημοσίευση από: https://secretkitchenandtravel.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου