BY DEMY NIKA
Υλικά
- 2 μαρούλια, καθαρισμένα από τα χοντρά εξωτερικά φύλλα, ψιλοκομμένα για σαλάτα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθος (χωρίς τα χονδρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
- 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζ. καλαμπόκι κονσέρβας, κατά προτίμηση βιολογικό, καλά στραγγισμένο
**αν θέλετε ρίξτε και κασέρι – κίτρινο τυρί σε κύβους
- Για το λαδολέμονο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
- 1 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι
- χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
- 1 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
- 75 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Σε ένα μπολάκι βάζω όλα τα υλικά για το λαδολέμονο και τα ανακατεύω πολύ καλά με ένα πιρούνι, ώστε να φτιάξω ένα λείο και κρεμώδες, σχετικά παχύρρευστο μείγμα.
- Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω όλα τα υλικά της σαλάτας και τα ανακατεύω καλά. Περιχύνω με το λαδολέμονο και ανακατεύω. Μεταφέρω σε μεγάλη και βαθιά πιατέλα και σερβίρω αμέσως.
- Βήμα 3 Αν ετοιμάσω από νωρίς τη σαλάτα δεν ρίχνω το λαδολέμονο, παρά την τελευταία στιγμή πριν το σερβίρισμα.
Πηγή: Ντίνα Νικολάου
Αναδημοσίευση από: https://secretkitchenandtravel.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου