Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Μαρούλι σαλάτα με λαδολέμονο μουστάρδας




BY DEMY NIKA


Υλικά

  • 2 μαρούλια, καθαρισμένα από τα χοντρά εξωτερικά φύλλα, ψιλοκομμένα για σαλάτα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθος (χωρίς τα χονδρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. καλαμπόκι κονσέρβας, κατά προτίμηση βιολογικό, καλά στραγγισμένο
**αν θέλετε ρίξτε και κασέρι – κίτρινο τυρί σε κύβους
    • Για το λαδολέμονο
    • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
    • 1 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι
  • χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 75 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

  • Σε ένα μπολάκι βάζω όλα τα υλικά για το λαδολέμονο και τα ανακατεύω πολύ καλά με ένα πιρούνι, ώστε να φτιάξω ένα λείο και κρεμώδες, σχετικά παχύρρευστο μείγμα.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω όλα τα υλικά της σαλάτας και τα ανακατεύω καλά. Περιχύνω με το λαδολέμονο και ανακατεύω. Μεταφέρω σε μεγάλη και βαθιά πιατέλα και σερβίρω αμέσως.
  • Βήμα 3 Αν ετοιμάσω από νωρίς τη σαλάτα δεν ρίχνω το λαδολέμονο, παρά την τελευταία στιγμή πριν το σερβίρισμα.  

Πηγή: Ντίνα Νικολάου

Αναδημοσίευση από: https://secretkitchenandtravel.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου