Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Ζυμαρικά με τόνο (σπεσιαλιτέ Αλοννήσου)




ΥΛΙΚΑ
750 γραμμ. Τόνο Αλοννήσου
150 γραμμ. Κάπαρη
2 Σκόρδα
1 κουτί Ντοματάκια Κονκασέ
½ ποτ. Ελαιόλαδο
2 φύλλα Δάφνης
Ελάχιστη Ζάχαρη
Ρίγανη
Λίγο Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τα δύο σκόρδα να τσιγαριστούν –αφού πρώτα σπάσουμε τις δυο σκελίδες για να απελευθερώσουν τα αρώματα τους. Αφού περάσουν 2-3 λεπτά τα βγάζουμε από το τηγάνι. Αυτό το κάνουμε για να μείνει μόνο το άρωμα σκόρδου και να γίνει ελαφριά η σάλτσα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα και την αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε δυο φύλλα δάφνης για άρωμα και λίγο μπούκοβο. Όταν αρχίσει να δένει η σάλτσα ρίχνουμε μέσα και την κάπαρη.
Αφήνουμε λίγο την κάπαρη να ρουφήξει τα υγρά και να φουσκώσει. Προσθέτουμε ελάχιστη ζάχαρη και ελάχιστο αλάτι, γιατί η κάπαρη είναι από μόνη της αλμυρή. Στο τέλος ρίχνουμε και λίγη ρίγανη (την προσθέτουμε στο τέλος για να μην πικρίσει). Προσθέτουμε τα φιλέτα τόνου Αλοννήσου και τα αφήνουμε να βράσουν λίγο παραπάνω από το κανονικό. Γιατί; Ο τόνος Αλοννήσου θέλει περισσότερο μαγείρεμα από τον τόνο του εμπορίου, είναι πιο σκληρός. Επίσης δεν έχει σχέση με τον τόνο του εμπορίου που πρέπει να τον ρίξεις τελευταία στιγμή, αυτός έχει πλούσια γεύση και θέλει μαγείρεμα!
Αφήνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό να βράσει. Όταν πάρει βράση ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα μακαρόνια. Τα αφήνουμε να βράσουν 8 λεπτά για να γίνουν al dente. Στη συνέχεια ρίχνουμε κρύο νερό στη κατσαρόλα για να μη λασπώσουν τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε. (Δεν τα ξεπλένουμε αφού σουρωθούν, για να μη χάσουν όλο το άμυλο και το αλάτι τους.)
Αφού τα σουρώσουμε ρίχνουμε τη σάλτσα στη κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε για να πάει παντού η σάλτσα. Σερβίρουμε. Τρώγονται ζεστά. 
Συνταγή από thessalianews.gr  
BY DEMY NIKA  
Αναδημοσίευση από: https://secretkitchenandtravel.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου