Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Κορονοϊός: Η αγάπη δεν έχει σύνορα για ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που ζει σε δύο διαφορετικές χώρες





Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι είναι οι τοπικές διασημότητες της Δανίας αυτές τις μέρες γιατί κατάφεραν να βρουν έναν τρόπο να συναντιούνται παρά την καραντίνα και το κλείσιμο των συνόρων.
Η Inga Rasmussen, 85 ετών, από τη Δανία και ο Karsten Tüchsen Hansen, 89 ετών από τη Γερμανία συναντιούνται κοντά στην πόλη Aventoft για να πιουν έναν καφέ και να πούνε τα νέα τους, καθώς κάθονται μεν κοντά, αλλά σε απόσταση ασφαλείας ώστε να ακολουθούν τις κρατικές εντολές.
Τα σύνορα Δανίας – Γερμανίας είναι κλειστά εδώ και 2 εβδομάδες εξαιτίας της εξάπλωσης του νέου ιού. Η Γερμανία έχει περισσότερα από 63.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού και η Δανία πάνω από 2.500.
Η Ευρώπη, που επέτρεπε την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών μέσω της Συνθήκης Σένγκεν, βλέπει τα σύνορά της να επανεμφανίζονται ανάμεσα στα κράτη, σε ορισμένες περιπτώσεις για πρώτη φορά εδώ και 25 χρόνια.
Αυτό το ηλικιωμένο όμως ζευγάρι δεν το βάζει κάτω ούτε σε κατάσταση παγκόσμιας πανδημίας. «Είναι λυπηρό, αλλά είναι κάτι που δεν μπορούμε να αλλάξουμε», ανέφερε η κ. Rasmussen σε Γερμανό ρεπόρτερ.
Και οι δύο έγιναν διασημότητες κατά τη διάρκεια της κρίσης όταν τους εντόπισε ο δήμαρχος μιας μικρής πόλης που βρίσκεται εκεί κοντά, ενώ είχε βγει για να γυμναστεί με το ποδήλατό του. Στη συνέχεια, αφού τους γνώρισε, τους παρακάλεσε να τους βγάλει μια φωτογραφία και δημοσίευσε την ιστορία τους στα δικά του κοινωνικά μέσα δικτύωσης.
Το ζευγάρι γνωρίστηκε πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια και από τότε περνούσε σχεδόν την κάθε μέρα μαζί. Η κα Rasmussen οδηγεί μέχρι τα σύνορα με το αμάξι της, ενώ ο κ. Hansen κάνει ποδήλατο από το Süderlügum. Συνήθως, φέρνει μαζί του καφέ ή κάποιο άλλο ποτό.
Το ζευγάρι ταξίδευε στο παρελθόν και τώρα σχεδιάζει τις επόμενες εξορμήσεις τους όταν τελειώσει η έξαρση. Είναι απλώς ένα ζευγάρι που βρήκε δημιουργικούς τρόπους για να κρατήσει ζωντανή τη σχέση του κατά τη διάρκεια της πανδημίας.  

Πηγές: www.bbc.com/news/world-europe-52104955
Αναδημοσίευση από: https://enallaktikidrasi.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου