Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

"Έτσι ανακάλυψα τον Μήτρογλου"!



Το εγκώμιο του Κώστα Μήτρογλου πλέκει ο Νίκος Νιόπλιας, ο οποίος θυμάται πως είχε ανακαλύψει τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή τότε που ήταν προπονητής της Εθνικής Νέων.

«Μας πήρε τηλέφωνο ένας άνθρωπος από την Γερμανία ο οποίος αρχικά μίλησε με τον συνεργάτη μου Μιχάλη Ιορδανίδη. Μας ενημέρωσε για έναν ταλαντούχο πιτσιρικά που πήρε μεταγραφή 50.000 ευρώ από τα μικρά της Ντούισμπουργκ στην Γκλάντμπαχ» αναφέρει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, τον κάλεσε να στείλει τον Μήτρογλου με δικά του έξοδα για τον δει, προσθέτοντας ότι «αν μας αρέσει τα αναλαμβάνουμε όλα εμείς».

«Πράγματι ανέλαβε ο ίδιος τα έξοδα διότι οι γονείς του Κώστα δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα» θυμάται ο Νίκος Νιόπλιας και συνεχίζει: «Στην πρώτη προπόνηση, που συμμετείχε με παίκτες μεγαλύτερους από αυτόν, ήταν εξαιρετικός. Στην προπόνηση που κάναμε στα τελειώματα των φάσεων “έγραφε” συνεχώς γκολ και γενικώς έπαιζε σαν μεγάλος. Γύρισα και είπα στον Ιορδανίδη: “Μιχάλη αυτός είναι πολύ καλός παίκτης».

Ο πρώην τεχνικός της Εθνικής Νέων αποκαλύπτει τον διάλογο που έκανε στη συνέχεια με τον Κώστα Μήτρογλου: «Του λέω: “Κώστα πως βλέπεις την ομάδα, τους παίκτες; Μπορείς να ανταποκριθείς;”. Και με τα λίγα ελληνικά που ήξερε τότε μου απάντησε: “Και βέβαια μπορώ κοουτς. Εγώ είμαι καλύτερος από αυτούς”. Εκεί κατάλαβα ότι το παιδί ήταν φτιαγμένο για μεγάλα πράγματα».

«Ο Μήτρογλου ήταν πάντοτε καλός παίκτης και ένας γεννημένος γκολτζής. Πλέον είναι ολοκληρωμένος παίκτης. Έχει δουλέψει έχει ωριμάσει. Έχτισε το όνομά του μέσα από την πορεία του στον Ολυμπιακό, στον Πανιώνιο, στον Ατρόμητο, και στην Εθνική και έχει τρομερή αυτοπεποίθηση. Είναι έτοιμος για το επόμενο μεγάλο βήμα» καταλήγει ο Νίκος Νιόπλιας.

Πηγή: Βήμα της Κυριακής

Αναδημοσίευση από: http://www.star.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου