Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Νίκη με ρεκόρ για Ολυμπιακό επί της Γαλατασαράι



Το εμπόδιο της Γαλατασαράι αποδείχθηκε «χαμηλό» για τον Ολυμπιακό, που όπως στον πρώτο γύρο έτσι κι απόψε επικράτησε των Τούρκων (72-54), επεκτείνοντας το φετινό αήττητο σερί του σε Ελλάδα και εξωτερικό στους 17 αγώνες και καταρρίπτοντας το ρεκόρ του από την περίοδο 1997-1998, που ήταν 16 συνεχείς νίκες.

Ο αγώνας ήταν αρκετά... επεισοδιακός, αφού οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τον Πέτγουεϊ με τραυματισμό στον ώμο, ενώ η συμπλοκή του Μπέγκιτς με τον Μενσά-Μπονσού είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του Σλοβένου σέντερ και του Πρίντεζη με ντισκαλιφιέ (όπως και του Άγγλου) και την είσοδο οπαδών πέριξ του αγωνιστικού χώρου, που ενδέχεται να σημάνει τιμωρία της έδρας. Ο Ολυμπιακός μπορεί να «κλειδώσει» την πρωτιά στον Γ' όμιλο από την 6η αγωνιστική, αν αύριο η Σιένα νικήσει την Μπάγερν.

Με πρωταγωνιστή στην επίθεση τον Ντάνστον, που κυριαρχούσε και στις δύο ρακέτες, οι γηπεδούχοι δημιούργησαν ένα σερί 6-0 και στο 7ο λεπτό ξέφυγαν με 12-6, για να κλείσει το δεκάλεπτο στο +8 (18-10). Στο 14΄ οι Τούρκοι πλησίασαν στο καλάθι (20-18) χάρις στις προσπάθειες του Αλντεμίρ, αλλά με Σλούκα και Πέτγουεϊ η διαφορά έφτασε στο +10 (32-22) στο 18΄, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Πέτγουεϊ ζήτησε αλλαγή, λόγω ενοχλήσεων στον ώμο.

Βελτιώνοντας το ποσοστό τους έξω από τα 6.75μ., οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν διψήφια διαφορά και στην τρίτη περίοδο, με τον Μάντζαρη να κάνει το 40-26 στο 22΄ και τους Πρίντεζη, Σπανούλη να «γράφουν» το 49-31 στο 25΄, με δύο συνεχή τρίποντα, ενώ ο Μπέγκιτς την έφερε στο +24 (59-35), με τον Ολυμπιακό να καθηλώνει τη Γαλατασαράι, να την περιορίζει στους 11 πόντους και να μετατρέπει το εναπομείναν διάστημα σε  τυπική διαδικασία. 

Αναδημοσίευση από: http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου