Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Πλήθος εθελοντών στη Μασσαλία για τη δοκιμή θεραπείας με χλωροκίνη




Η ανθρωπότητα έχει έρθει αντιμέτωπη με μια νέα πανδημία, ενώ γίνονται προσπάθειες να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με ψυχραιμία. Οι επιστήμονες αφοσιώνονται στον αγώνα για την εξεύρεση της πλέον αποτελεσματικής θεραπείας, καθώς ο ιός εξαπλώνεται με ανησυχητικά γρήγορους ρυθμούς και οι ελλείψεις στα νοσοκομεία επιδεινώνουν το ήδη μεγάλο πρόβλημα.


Αγώνας δρόμου για την εξεύρεση του κατάλληλου φαρμάκου


Αρκετές φαρμακευτικές ουσίες, που ήδη διατίθενται στην αγορά για την αντιμετώπιση άλλων ασθενειών, μελετώνται ως προς την αποτελεσματικότητά τους στη θεραπεία του κορωνοϊού, χωρίς ωστόσο ακόμη να υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα.
Η φαρμακευτική θεραπεία με χλωροκίνη έχει δώσει κάποια ενθαρρυντικά δείγματα και οι γιατροί ελπίζουν πως, ίσως,  αποδειχθεί αποτελεσματική στη μάχη με την πανδημία του κορονοϊού. Επισημαίνεται,όμως, πως και η παραπάνω φαρμακευτική ουσία χρειάζεται να χορηγηθεί πρώτα σε ένα ικανοποιητικό δείγμα ατόμων, προκειμένου να διαπιστωθεί η δράση της.


Μαζική συμμετοχή εθελοντών στη Μασσαλία


Για τον λόγο αυτό, πάρα πολλοί άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Méditerranée Infection» της Μασσαλίας, θέλοντας να δηλώσουν εθελοντές στη δοκιμή φαρμακευτικής θεραπείας με χλωροκίνη κατά του κορονοϊού.  
Η μαζική συμμετοχή εθελοντών κρίνεται ως πολύ ενθαρρυντική, καθώς όσο μεγαλύτερο είναι το δείγμα των ατόμων στα οποία χορηγείται η φαρμακευτική ουσία τόσο ασφαλέστερα θεωρούνται και τα πορίσματα για την καταλληλότητα της θεραπείας.
Η επιστημονική ομάδα του δρ. Ντιντιέ Ραούλτ συντονίζει τη δοκιμή της φαρμακευτικής θεραπείας με τη χλωροκίνη και εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξη πως ίσως και να υπάρξουν κάποια θετικά νέα σύντομα, που θα φέρουν χαμόγελα στους ανθρώπους παγκοσμίως.


Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Γαλλίας


Μέχρι στιγμής, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Γαλλία έχει εκτοξευτεί στους 16.018 και οι νεκροί έχουν φτάσει τουλάχιστον στους 674 ανθρώπους. Χαρακτηριστικό είναι πως ανάμεσα στα θύματα της χώρας βρίσκεται για πρώτη φορά κι ένας νοσοκομειακός γιατρός, που έχασε τη ζωή του στον αγώνα του για την υγεία των συμπολιτών του.


Μια ελπίδα για το μέλλον


Η κρισιμότητα της κατάστασης είναι πολύ μεγάλη και μέχρι να βρεθεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο οι γιατροί ευελπιστούν να εντοπίσουν το φάρμακο που βοηθάει τους ασθενείς να αναρρώνουν γρηγορότερα και προστατεύει τη ζωή των ευπαθών ομάδων. Ως τότε, η ανθρωπότητα παρακολουθεί συγκλονισμένη τις εξελίξεις, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αλλά και των νεκρών αυξάνεται καθημερινά και η καθημερινότητα όλων έχει ανατραπεί.  

Αναδημοσίευση από: https://enallaktikidrasi.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου