Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Στην Εurovision του 2014 η Ελλάδα

Η λίστα των συμμετεχόντων που ανακοίνωσε η EBU έχει και το όνομα της Ελλάδας.
Μπορεί το αγαπημένο μας 12αρακι, η Κύπρος, να είναι εκτός του διαγωνισμού, για οικονομικούς λόγους, όμως η χώρα μας θα πάρει τελικά μέρος στην φετινή Εurovision.

Οι υπόλοιπες χώρες που θα διαγωνιστούν στην Κοπεγχάγη θα είναι οι:
Αλβανία, Αρμενία, Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Βέλγιο, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, ΠΓΔΜ, Μάλτα, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σαν Μαρίνο, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ουκρανία.
Απευθείας στον τελικό της 10ης Μαΐου προκρίνονται οι "συνήθεις ύποπτοι", ευρέως γνωστοί και ως "Big 5" (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και η διοργανώτρια, Δανία).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε ότι αφορά τους δύο ημιτελικούς, στις 6 και 8 Μαΐου, θα πάρουν μέρος οι υπόλοιπες 30 χώρες, που θα διεκδικήσουν ένα από τα είκοσι "εισιτήρια" (δέκα από κάθε ημιτελικό) για τον τελικό.
Η ΝΕΡΙΤ είναι ο διάδοχος ραδιοτηλεοπτικός φορέας και αναλαμβάνει τα του διαγωνισμού μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ. Επίσης, θα απουσιάσουν η Βουλγαρία και η Σερβία, που συμμετείχαν στην περσινή Eurovision, ενώ ενδέχεται να διαγωνιστεί η Σλοβενία, που δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα την συμμετοχή της και έχει περιθώριο δέκα ημερών.


Αναδημοσίευση από: http://www.i-diadromi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου