Με 35,2% στο σύνολο τηλεθέασης και 43,8% στα δυναμικά κοινά, χθες, στην πρεμιέρα του “The Voice” αν υπήρχε ένα ακόμη στοίχημα να κερδηθεί (πέρα από τα προφανή των ποσοστών, των δυνατών πρώτων εντυπώσεων, κ.λπ) αυτό για τα στελέχη του ΑΝΤ1 ήταν η αλλαγή σελίδας στα talent show. Το πέρασμα σε ένα φρέσκο, μοντέρνο τηλεοπτικό μοτίβο σε ό,τι αφορά τους μουσικούς διαγωνισμούς που δεν θα θυμίζει σε τίποτα το ακατέργαστο σκηνικό των προηγούμενων χρόνων.

Από τη ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του καναλιού (και) αυτό το στοίχημα κερδήθηκε και αποτυπώθηκε στις αντιδράσεις των τηλεθεατών στα social media που χθες «αποθέωναν» το talent show, το οποίο ψάχνει όντως «τη φωνή και όχι το κορμί», όπως γράφτηκε χαρακτηριστικά.

Το… «πακέτο», μια κουβέντα (και μια απαίτηση) που ακουγόταν τα προηγούμενα χρονια στα talent shows και που σίγουρα στάθηκε εμπόδιο σε καριέρες πολλών ανθρώπων με υπέροχες φωνές, αλλά όχι το χάρισμα της εξωτερικής εμφάνισης, δεν είχε καμία θέση στο χθεσινό project.

c79ab3d87a2a11e3bb2e12cca25af834_8

Οι πρώτες επιλογές υποψηφίων από τη Δέσποινα Βανδή, τον Αντώνη Ρέμο και τους Ασλανίδου – Κουϊνελη το απέδειξαν και όπως σχολιαζόταν χθες από ανθρώπους που «έτρεξαν» την παραγωγή του show, η «επίσημη πρώτη» στην ελληνική τηλεόραση είχε όλα τα συστατικά που ζητάει το ξένο format: καλή χημεία, χιούμορ, συγκίνηση, κλίμα παρέας, αλλά και λάθη.

Λόγου χάριν, το ότι τουλάχιστον 2 διαγωνιζόμενοι έφτασαν μέχρι την… πηγή και τελικά οι πλάτες των κριτών παρέμειναν… γυρισμένες, επειδή επέλεξαν να ερμηνεύσουν το λάθος τραγούδι ή λόγω τρακ, είναι από τις ανατροπές και τις πιο στενάχωρες στιγμές, μέρος των οποίων είδαμε χθες.

Το σίγουρο είναι ότι για πρώτη φορά στα ελληνικά τηλεοπτικά χρονικά, ένα talent show γίνεται προϊόν κοινής αποδοχής, ένα πρόγραμμα που αρέσει σε πολύ κόσμο και κυρίως δεν άφησε την δυναμική του να εξαρτηθεί από εικόνες με αμήχανα και αμφίβολα ταλέντα μπροστά στην κάμερα!


Αναδημοσίευση από: http://joytv.gr
Πηγή: http://vandiworld.gr