Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Το τέλος μιας χρονιάς...

 Αυτό ήταν... Το 2013 σε λίγες ώρες μας αποχαιρετά και τη θέση του παίρνει το 2014!!!
Άλλος ένας χρόνος, που πέρασε πολύ γρήγορα και μας αφήνει πολλά να θυμόμαστε. Η χρονιά αυτή είχε δυσάρεστες αλλά και ευχάριστες στιγμές -όπως όλες άλλωστε- που μας έκαναν να κλάψουμε, να λυπηθούμε, να γελάσουμε, να χαρούμε. 
  Προσωπικά, πιστεύω πως αυτή η χρονιά, που φεύγει σιγά σιγά, ήταν πολύ όμορφη και μου αφήνει πολλές ευχάριστες -κυρίως- αναμνήσεις. Είχε πολλά χαμόγελα, πολλές εκπλήξεις, επιτυχίες -και κάποιες αποτυχίες- αλλά πάνω απ' όλα είχε όλους τους ανθρώπους, που αγαπώ, στο πλάι μου. Νομίζω, πως αυτό είναι το σημαντικότερο για τον κάθε ένα ξεχωριστά: να έχει στο πλευρό του ανθρώπους που αγαπάει και τον αγαπούν αληθινά, που δεν μετρούν την αξία του ανάλογα με τα κατορθώματά του και που τον αποδέχονται ακριβώς, όπως είναι. Δεν πιστεύω, πως υπάρχει κάποιος, που δεν έζησε κάτι μέσα στη χρονιά αυτή, που τον θύμωσε, τον στεναχώρησε, τον απογοήτευσε... Όπως δεν πιστεύω, ότι υπάρχει κάποιος, που δεν έζησε κάτι πολύ ευχάριστο, συγκινητικό, ευτυχές γεγονός. Κάθε χρόνος που φεύγει αφήνει ευτυχισμένες και δυσάρεστες στιγμές. Το θέμα είναι ποιες επιλέγουμε να κρατάμε στη μνήμη μας. Σαφώς και όλα μένουν, όμως κάποια πράγματα, που μας θλίβουν τα προσπερνούμε και με τον καιρό προχωράμε παρακάτω. Κρατάμε τα καλά και συνεχίζουμε... προς την εκπλήρωση του ονείρου, του στόχου, του σκοπού μας.
 Τη νέα χρονιά, λοιπόν, ας ξεχάσουμε -ή έστω ας αφήσουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας- οτιδήποτε μας πόνεσε ή μας πλήγωσε και ας κοιτάξουμε μπροστά, ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία και ανυπομονησία για όλα αυτά που πρόκειται να φέρει. 
Η ζωή απαιτεί χαμόγελα! Γι' αυτό, να είστε με ανθρώπους που σας κάνουν να χαμογελάτε και θέλετε να τους ανταποδώσετε διπλά και τριπλά, αυτή την αγάπη και τη χαρά που σας δίνουν. Ανεκτίμητη αξία, όταν κάνουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε, να χαμογελούν!!!
 Εκφράστε την αγάπη σας στους ανθρώπους που θέλετε στη ζωή σας, πείτε φράσεις όπως "Σ' ευχαριστώ", "Συγγνώμη", "Σε χρειάζομαι"... Όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να τα ακούν... Τίποτα δεν εννοείται! Αυτό να το θυμάστε...
Όπως λέει κι ένα πολύ πολύ αγαπημένο μου τραγούδι της Νατάσσας Μποφίλιου:
"Αν σ' αγαπούν, να μάθουν να το λένε κι αν δε στο πουν, να μάθεις να το κλέβεις
κι αν θες να δεις τ' αληθινά να καίνε, πρέπει στο ύψος της φωτιάς ν' ανέβεις".
Ανεβείτε, λοιπόν, στο ύψος της φωτιάς και κυνηγήστε τα όνειρά σας!!! 

 Εύχομαι σε όλους ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!
 Υγεία, αγάπη και πολλές επιτυχίες! Ας φέρει στον καθένα σας ξεχωριστά, ό,τι επιθυμεί...
 Μακάρι να χαμογελάμε καθημερινά και να ζήσουμε πολλές χαρούμενες στιγμές!!!
 Μη ξεχνάτε, ότι η ευτυχία δεν είναι τρόπος ζωής, αλλά μικρές καθημερινές στιγμές... 
 Χρόνια πολλά σε όλους και ευτυχισμένο το 2014!!! :-)

Μαρία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου