Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Ας μιλήσουμε για το Instagram


Αγαπημένε μου αναγνώστη, είσαι κινητόπληκτος; Δεν πας πουθενά χωρίς αυτό; Είσαι πλήρως εξαρτημένος και εκτός των άλλων είσαι και φαν της φωτογραφίας; Και τραβάς ωραίες φωτογραφίες, γιατί έχεις και καλλιτεχνική φλέβα. Αλλά δεν έχεις ούτε χρόνο, ούτε χώρο, βέβαια, να κουβαλάς μαζί σου φωτογραφική μηχανή. Είπαμε, είσαι εξαρτημένος από το κινητό, οπότε βγάζεις χιλιάδες φωτογραφίες με το κινητό σου. Και δεν φτάνουν αυτά. Σου αρέσουν και τα κοινωνικά δίκτυα. Ε, αγαπημένε μου αναγνώστη, δεν ξέρω αν το ξέρεις, αλλά χρειάζεσαι instagram!



 
Τι είναι το instagram;
Το instagram είναι μία εφαρμογή αποκλειστικά για κινητά και τάμπλετ, που σας δίνει τη δυνατότητα να μετατρέπετε τις φωτογραφίες σε έργα τέχνης χωρίς κόπο σε μερικά δευτερόλεπτα, να τις ανεβάζετε σε χρονική σειρά, να τις μοιράζεστε με τους φίλους σας μέσα από μια δικιά σας πινακοθήκη, αλλά και σε φέισμπουκ και άλλα κοινωνικά δίκτυα, να σας κάνουν λάικ, να κάνετε εσείς κλπ.  Μαζεύετε έτσι όλες τις φωτογραφίες σας σε μια δική σας προσωπική πινακοθήκη, που αν θέλετε τη μοιράζεστε με κάποιους ή όχι.

Πώς το αποκτάτε;
Το κατεβάζετε στο κινητό σας από το Play store (για κατόχους Android συσκευών) φτιάχνετε λογαριασμό και ξεκινάτε είτε ανεβάζοντας προυπάρχουσες φωτογραφίες, είτε τραβώντας καινούριες.

Πώς ανεβάζετε φωτογραφίες;
Πατάτε το κουμπί που δείχνει μία καμέρα και επιλέγετε αν θα τραβήξετε μία φωτγραφία, ή θα ανεβάσετε μία ήδη τραβηγμένη. Τη φωτογραφία που θα επιλέξετε μπορείτε να την περάσετε από τα 17 φίλτρα που σας δίνει η εφαρμογή και να την ανεβάσετε ως έργο τέχνης (!) ή όχι. 


Πού μπορείτε να δείτε μετά τις φωτογραφίες σας;
Στο λογαριασμό σας στο instagram στο κινητό σας φυσική, αλλά και στον υπολογιστή. Προσοχή: στο λογαριασμό του υπολογιστή δεν μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφίες, μόνο να τις δείτε. 

Τι γίνεται με τις φωτογραφίες σας στο instagram;
 Όλες οι φωτογραφίες στο instagram είναι δημόσιες. Μπορούν να τις δουν όλοι. Αν θέλετε παρ’ όλ’ αυτά να «προστατέψετε» τον λογαριασμό σας, μπορείτε να επιλέξετε από τις ρυθμίσεις του προφίλ σας να το «κλειδώσετε». Απλά πηγαίνετε στο tab “Me/Profile” και πάτε στο ”Privacy”. Έτσι, θα μπορούν  να δουν τις φωτογραφίες σας μόνο όσοι έχετε εσείς επιτρέψει και προσθέσει στις επαφές σας στην υπηρεσία.

Τι μπορείτε να κάνετε;

  • Μπορείτε να βρείτε φίλους. Με το μεγεθυντικό φακό αναζητείτε άλλους χρήστες γνωστούς σας ή όχι και τους κάνετε φίλους σας.  
  • Μπορείτε να αναζητήσετε φωτογραφίες με βάση το θέμα τους (πχ. Sky, ουρανός) στο κουμπί tags.  
  • Μπορείτε να δείτε τι είναι πιο δημοφιλές αυτή τη στιγμή στο instagram πατώντας το αστεράκι. Θα τρελαθείτε αν δείτε τι ενθουσιάζει τον κόσμο.  
  • Μπορείτε να κάνετε λάικ χτυπώντας δύο φορές μια φωτογραφία ή πατώντας την καρδούλα.
  •  Μπορείτε να σχολιάσετε μια φωτογραφία πατώντας το συννεφάκι.  
  • Στο Following βλέπετε τι άρεσαν και σχολίασαν γενικότερα οι φίλοι σας.
Καλή διασκέδαση, φίλοι μου. Είμαι σίγουρη ότι με το instagram ένας καλλιτέχνης φωτογράφος κάπου σύντομα θα γεννηθεί...


Αναδημοσίευση από: http://teleytaiothranio.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου