Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Γιουροβίζιον: Ελληνικός τελικός με Καπουτζίδη, Βανδή και Φωκά Ευαγγελινό...

 

Σε μεγάλο μουσικό event θα παραπέμπει ο προγραμματισμένος για τον Μάρτιο  Ελληνικός τελικός της Eurovision. Η Ελλάδα γιορτάζει την επέτειο των 40 ετών από την πρώτη της συμμετοχή στον εν λόγω διαγωνισμό και ο Φωκάς Ευαγγελινός σχεδιάζει μια βραδιά που θα αφήσει εποχή\

 

Ο φετινός ελληνικός τελικός της Γιουροβίζιον δεν θα είναι συνηθισμένος. Με το σκεπτικό ότι η Ελλάδα συμπληρώνει φέτος τέσσερις δεκαετίες συμμετοχής στο διασημότερο μουσικό διαγωνισμό της Ευρώπης, οι ιθύνοντες αποφάσισαν να διοργανώσουν ένα μουσικό event το οποίο αναμένεται να μείνει αξέχαστο στους Euro-fans.

To γενικό πρόσταγμα θα έχει ο Φωκάς Ευαγγελινός, στον οποίο έχει ανατεθεί η σκηνοθετική επιμέλεια της βραδιάς: «Ο Φωκάς είναι έμπειρος, έχει υπογράψει τις νικητήριες συμμετοχές πολλών ευρωπαϊκών κρατών και επομένως αποτελεί το πλέον κατάλληλο πρόσωπο για να σηκώσει στις πλάτες του ένα τέτοιο φιλόδοξο project”, λένε παράγοντες του διαγωνισμού και συνεχίζουν: «Παρόλο που οι τελικές υπογραφές αναμένονται από στιγμή σε στιγμή, ένα είναι σίγουρο: την σκηνοθετική επιμέλεια της βραδιάς θα σηκώσει στις πλάτες του ο γνωστός χορογράφος ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει σκηνοθετήσει μερικές από τις πιο επιτυχημένες μουσικές παραστάσεις όπως το μιούζικαλ «Θα σε πάρω να φύγουμε» που είναι  κάθε μέρα ''sold out''.

Τι άλλο μας επιφυλάσσουν ωστόσο οι ιθύνοντες του μουσικού καναλιού Mad, το οποίο θα έχει την ευθύνη της υλοποίησης του φιλόδοξου αυτού προγράμματος; Tην παρουσίαση θα αναλάβουν μια ακόμη χρονιά ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Δέσποινα Βανδή, με τον ταλαντούχο Έλληνα ηθοποιό να επιμελείται επίσης τα κείμενα και την pop star σταρ τραγουδίστρια να έχει αυξημένες αρμοδιότητες οι οποίες βρίσκονται για την ώρα στο στάδιο των συζητήσεων. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί, απ΄ ό,τι φαίνεται στο Γκάζι Music Hall, με φόντο την Ακρόπολη και καλεσμένους ανθρώπους του εγχώριας σόου μπιζ , εκπροσώπους του Τύπου και φυσικά παράγοντες της μουσικής βιομηχανίας.

Ο φετινός Ελληνικός τελικός της Eurovision θα θυμίζει ένα πάρτι με πολύ κέφι και άπλετο ρομαντισμό. Θα θυμηθούμε Έλληνες τραγουδιστές που είτε διακρίθηκαν είτε άφησαν το στίγμα τους στην διοργάνωση ακούγοντας ξανά τα τραγούδια τους, ενώ θα δούμε και κάποιες σημαντικές μουσικές προσωπικότητες  απο την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίες συνδύασαν το όνομά τους με την Eurovision.

Οι ελληνικές συμμετοχές παραμένουν ωστόσο για τους ιθύνοντες ένας μεγάλος πονοκέφαλος με τον Κώστα Μαρτάκη , Κρυσταλλία και την Josephine να αποτελούν τους επικρατέστερους στη μάχη για την διεκδίκηση του χρίσματος, ενώ αναζητούνται τραγούδια τα οποία θα μπορούσαν να δοθούν και σε άλλους τραγουδιστές της δισκογραφικής εταιρίας Panik records:

 “Η λίστα με τα ονόματα των συμμετεχόντων δεν έχει ακόμη συμπληρωθεί καθώς αναζητούνται ιδιαίτερα κομμάτια. Έχουν γίνει επαφές με σημαντικούς Έλληνες συνθέτες προκειμένου να βγάλουν από τα συρτάρια τους συνθέσεις που θα ταίριαζαν στον συγκεκριμένο σκοπό», λένε οι γνωρίζοντες και συμπληρώνουν: «Με βάση τα τραγούδια αυτά και το σε ποιες φωνές ταιριάζουν, θα γίνουν και οι τελικές αναθέσεις». Στόχος των διοργανωτών πάντως είναι, να διαγωνιστούν φρέσκα ονόματα και πιθανότατα όχι τόσο γνωστά στο ευρύ κοινό...


Αναδημοσίευση από: http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου