Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Υπάρχει τελικά “φιλία” μεταξύ αντρα και γυναίκας;





Πολλά έχουν ειπωθεί και έχουν γραφτεί πάνω σε αυτό το θέμα και πάντα οι απόψεις διίστανται. Έχουν γίνει έρευνες και μελέτες από πολλά πανεπιστήμια στο κόσμο με αποτελέσματα που σίγουρα διχάζουν.
Τελικά ποια είναι η Αλήθεια; Μπορεί να υπάρξει Φιλία μεταξύ ετερόφυλων άντρα και γυναίκας;

Φυσικά παίζει σημαντικό ρόλο η οπτική που έχει ο καθένας για το θέμα και πως τον βολεύει να το ερμηνεύει αυτό. Μιλάμε για άτομα διαφορετικού φύλου που λένε ότι είναι κολλητοί και τα λένε και τα μοιράζονται όλα, δεν μιλάμε για απλές τυπικές φιλίες που όποτε βρεθούμε θα τα πούμε και αυτό είναι όλο.

Προσωπικά έχω ασχοληθεί με το θέμα πολύ σοβαρά για τον απλούστατο λόγο ότι πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν είτε τα συναισθήματα τους, είτε τις ανάγκες τους για κάτι που τους λείπει από την ζωή τους μέσα από πλατωνικές σχέσεις φιλίας!
Με απλά λόγια, υπάρχουν λόγοι και μάλιστα πολλοί, που δεν μπορούν να στηρίξουν μια τέτοια φιλική σχέση. Αλλά ας περιοριστούμε σε λίγους αλλά πολύ ισχυρούς λόγους που καταρρίπτουν την άποψη ότι μπορούν να είναι απλά φίλοι.

4 είναι οι Σημαντικότεροι λόγοι που δεν μας “επιτρέπουν” να είμαστε «απλά» φίλοι

1. Εκ φύσεως

Από καταβολής κόσμου ο άντρας δεν γεννήθηκε για να είναι φίλος με την γυναίκα, (αυτό δεν είναι αστροφυσική). Αλλά επειδή ο κόσμος εξελίχθηκε, και πλέον έχουμε ίδια δικαιώματα και σε προσωπικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο αυτό νομίζουμε ότι άλλαξε.

2. Διαφορετικά ενδιαφέροντα

Τα κοινά που μας ενώνουν, και που μπορούν να μας κάνουν να ανταλλάσσουμε τηλέφωνα, μηνύματα ή να κανονίζουμε τακτικές εξόδους, είναι πολύ μα πολύ λίγα.
Μπορεί να συζητήσουμε σίγουρα, σοβαρές κοινές απόψεις μας, για κοινωνικά θέματα, φιλοσοφία, δημιουργικότητα, προσωπικές ανησυχίες μας αλλά μέχρι εκεί.
Πέρα τούτων, τα κοινά μας αρχίζουν να χάνονται γιατί από την φύση μας έχουμε άλλα στοιχεία που μας προσδιορίζουν σαν άτομα διαφορετικού φύλου.
Μια γυναίκα, παράδειγμα, τι να πει στο κολλητό φίλο της, για τα καινούργια μοντελάκια της αγοράς, τις νέες σκιές ματιών, για την ωορρηξία της, για την αδερφή της που έχει προβλήματα στο γάμο της, ή για έναν τύπο που της αρέσει τρελά, αλλά δεν κάνει καλό σεξ μαζί της;
Επίσης ένας άντρας τι μπορεί να συζητήσει πέρα των παραπάνω που ανέφερα, με τη κολλητή φίλη του, για το νέο κινητήρα V8 που τον έχει τρελάνει, για τη νέα κονσόλα που αγόρασε, για το ότι έχει ανασφάλειες και ανεπάρκεια στον ερωτικό τομέα.
Πολύ σημαντικά πράγματα για σκεφτείτε το λίγο!

3. Ο Πλατωνικός Έρωτας

Πάντα μα πάντα με ελάχιστες εξαιρέσεις, όταν υπάρχουν πολλά “κολλητιλίκια”, υπάρχει Πλατωνικός Έρωτας (και δεν ξέρουμε την κατάληξη) είτε από τον έναν είτε από τον άλλον, και ειδικά αυτό το βλέπουμε όταν κάνουν παρέα ζευγάρια μεταξύ τους ή με έναν ελεύθερο/η.

4. Οι έρευνες

Το 92% των ερευνών έχουν ως αποτέλεσμα ότι είτε ο ένας είτε ο άλλος έχουν σκεφτεί να κάνουν σεξ με τον/την κολλητή φίλη του. Εκεί κάπου έχει μπει και τέλος σε αυτό που εξ ορισμού λέγεται Φιλία.
Κλείνοντας, να παρηγορηθούμε λέγοντας, ότι ναι υπάρχει φιλία ανάμεσα στα δύο φύλα, μέχρι το δημοτικό άντε και μέχρι το Γυμνάσιο, μετά επέρχονται φυσικές αλλαγές στη ζωή μας και γενικά στο τρόπο που ζούμε, ώστε όσο μεγαλώνουμε μας απομακρύνουν από αυτό που λέμε φιλία.
Ο μοναδικός αληθινός φίλος/η που σίγουρα μπορεί να έχουμε ακλόνητα και σταθερά σε ολόκληρη τη ζωή μας, είναι ο αδερφός/ή μας.


Irini Miller – Συμβουλευτική Ψυχολόγος / Photo: Author/Depositphotos 


Αναδημοσίευση από: http://enallaktikidrasi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου