Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Τα ισπανικά ΜΜΕ για την πρόκριση του Ολυμπιακού στο F4



Ο εκτελεστής Πρίντεζης, η Μπαρτσελόνα που έτρεμε και το απίστευτο φινάλε. Διαβάστε πως αντιμετώπισαν τα ισπανικά μίντια τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα από το F4 της Μαδρίτης ελέω... Ολυμπιακού. 



Η Μπαρτσελόνα παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης πολύ βελτιωμένη σε σχέση με το 3ο ματς της σειράς και έφτασε μία ανάσα από το να πάρει την εκτός έδρας νίκη στον Πειραιά και να ξαναφέρει τη σειρά με τον Ολυμπιακό στη Βαρκελώνη, όμως στο φινάλε έπεσε στο καναβάτσο.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου μπορεί να αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα απέναντι σε αυτούς του Πασκουάλ και να βρέθηκαν αρκετές φορές με την πλάτη στον τοίχο την ώρα του αγώνα (ήταν 10 πόντους πίσω στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου) όμως δεν τα παράτησαν ποτέ και με κατάθεση ψυχής πήραν μία επική πρόκριση για το Final-4 της Μαδρίτης.




Αυτό έγινε μάλιστα με συγκλονιστικό τρόπο, καθώς με μόλις 5 δευτερόλεπτα στη διάθεσή τους στην τελευταία επίθεση οι "ερυθρόλευκοι" έβγαλαν τον Γιώργο Πρίντεζη μόνο του έξω από τη γραμμή του τριπόντου και εκείνος "εκτέλεσε" τους Καταλανούς σε "νεκρό χρόνο".




Δείτε πως σχολιάζουν τα ισπανικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα από το Final 4:


Mundo Deportivo

71-68: Ο Ολυμπιακός αφήνει εκτός Final 4 τη Μπάρτσα. Η Μπάρτσα έτρεμε την κρίσιμη στιγμή και είναι εκτός Final 4. Δεν θα βρίσκεται στη Μαδρίτη επειδή δεν το άξιζε. Η Μπαρτσελόνα έπεσε χθες στον Πειραιά απέναντι στον Ολυμπιακό μετά από ένα παιχνίδι που έμοιαζε να έχει στο τσεπάκι της αλλά γλίστρησε μέσα από τα δάχτυλά της γιατί ήταν ψυχικά εύθραστη.



 

Sport

Ο Πρίντεζης πέταξε τη Μπαρτσελόνα έξω από την Euroleague στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Ένα τρίποντο του Πρίντεζη στην εκπνοή του ματς άφηνει εκτός Final 4 τη Μπάρτσα μετά από ένα ακόμα απογοητευτικό ματς στην Αθήνα (71-68). Το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ έχει τώρα να διεκδικήσει μόνο τη Liga Endesa.



 

As

Ο Πρίντεζης εκμηδενίζει τη Μπαρτσελόνα. Απίστευτο φινάλε στην Αθήνα. Η Μπάρτσα νικούσε με 4 πόντους ένα λεπτό πριν το τέλος όμως δέχτηκε ένα επιμέρους σκορ 10-3 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της Euroleague. Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Final 4.



 

Marca

Τρίποντο από τον Πρίντεζη. Το καλάθι που σκούπισε τη Μπάρτσα. Κυκλοφόρησε εξαιρετικά η μπάλα από τους Έλληνες, τραγική άμυνα από τη Μπάρτσα. Μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα, ο Ολυμπιακός πρόλαβε να κάνει δύο πάσες και ένα σουτ. 



 

El Pais

Η Μπαρτσελόνα τα πέταξε όλα στο φινάλε. Ο Πρίντεζης κεραυνοβόλησε τη Μπάρτσα με τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο που έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό.



 

Solobasket.com

Ένα τρίποντο του Πρίντεζη στέλνει τη Μπάρτσα σπίτι και τον Ολυμπιακό στο F4.


 

 

Kiaenzona.com

Ο Γιώργος Πρίντεζης, πρώην παίκτης της Μάλαγα, ήταν ο εκτελεστής της Μπαρτσελόνα στο τέταρτο και τελευταίο παιχνίδι της προημιτελικής σειράς και έδωσε το εισιτήριο για το Final 4 στον Ολυμπιακό.




Όσον αφορά στον γραπτό τύπο, η As αναφέρει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο πως "Η Ρεάλ θα είναι στο Final 4, η Μπάρτσα αποκλείστηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο", η Marca κάνει λόγο για πανωλεθρία της Μπαρτσελόνα στον Πειραιά, η Sport αναφέρει πως η Μπαρτσελόνα είπε αντίο στο Final 4, ενώ η Mundo Deportivo υπογραμμίζει: "Νοκ-άουτ η Μπάρτσα. Ο Ολυμπιακός νίκησε με ένα εκπληκτικό τρίποντο". 



Αναδημοσίευση από: http://euroleague.sport24.gr

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 71-68



Το τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη στην εκπνοή του αγώνα έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό (71-68) και μαζί την πρόκριση στο Final Four της Μαδρίτης! 

 
Ο Ολυμπιακός επιστρέφει σε Final Four! Οι "ερυθρόλευκοι" κέρδισαν τη Μπαρτσελόνα με 71-68 και πήραν το εισιτήριο για τη Μαδρίτη! Παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ (66-67) με 32'' να μένουν για το τέλος, πήραν τη νίκη χάρη σε δίποντο του Βασίλη Σπανούλη και το απίστευτο buzzer beater του Γιώργου Πρίντεζη.

Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού πήρε την ασίστ από τον Κώστα Σλούκα λίγο πριν το φινάλε, ήταν μόνος του στην περιφέρεια και ευστοχώντας σε σουτ τριών πόντων με το άκουσμα της κόρνας της λήξης έστειλε την ομάδα του στο Final Four της Μαδρίτης.

Ο Βασίλης Σπανούλης προκρίνεται για τέταρτη φορά στην καριέρα του σε Final Four (έχει το 3/3 μέχρι στιγμής), σε μια βραδιά όπου -εκτός όλων των άλλων- πέρασε στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών στην Euroleague.

Τα στατιστικά του αγώνα

 

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με τους Σπανούλη, Μάντζαρη, Ντάρντεν, Πρίντεζη και Ντάνστον  κόντρα στην Μπαρτσελόνα του Πασκουάλ που προτίμησε τον Λάμπε αντί του Ντόλμαν στο ''4'', λόγω των αμυντικών προβλημάτων που είχε σε όλη τη σειρά ο Αμερικανός. Οι Πειραιώτες σημάδεψαν τον Πρίντεζη απέναντι στον Λάμπε και ο Έλληνας φόργουορντ έκανε το 6-6.

Οι Καταλανοί έπαιξαν με βοήθειες τον Σπανούλη, την ώρα που ο Χάντερ έκανε αισθητή την παρουσία του σε ακόμα ένα παιχνίδι, βγάζοντας ενέργεια στο παρκέ. Ο Αμερικανός διαμόρφωσε το 11-8 με 2/2 βολές όμως η Μπαρτσελόνα απάντησε πίσω από τα 6μ.75. Αρχικά ο Αμπρίνες με δυο κολλητά τρίποντα έκανε το 11-14 (σ.σ. οι ''μπλαουγκράνα'' ξεκίνησαν τον αγώνα με 0/5 τρίπ.) ενώ ο Όλεσον έγραψε το 13-17 στα 55'' για τη λήξη της πρώτης περιόδου!

Ο Ολυμπιακός έκλεισε το δεκάλεπτο πίσω στο σκορ με 16-17, απέφυγε μεν τα εύκολα καλάθια όμως ρίσκαρε στα περιφερειακά σουτ, με την επιθετική του άμυνα.

 

Τον "πλήγωσαν" τα τρίποντα

Εν συνεχεία ο Σλούκας σκόραρε από μέση απόσταση και διαμόρφωσε το 20-17, για τον Ολυμπιακό που έτρεξε σερί 7-0. Η Μπαρτσελόνα πήρε δεύτερες επιθέσεις από επιθετικά ριμπάουντ ενώ ο Βασίλης Σπανούλης σκόραρε πίσω από τα 6.75 για το 25-25 στο 15'35''. Ήταν οι μοναδικοί πόντοι του αρχηγού του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο (0/1 δίπ., 1/3 τρίπ.). Ο Σφαιρόπουλος έριξε στο παρκέ τον Παπαπέτρου και οι Πειραιώτες ψήλωσαν στο ''3'' για να αντιμετωπίσουν το μις-ματς με τον Τόμας που δημιούργησε προβλήματα.

Πάντως ο Ολυμπιακός έγινε περισσότερο προβλέψιμος μετά από την αποχώρηση του Σλούκα ενώ οι Καταλανοί έκαναν σερί 8-0 και μετέτρεψαν το 27-27 σε 27-35 στα 42'' για τη λήξη του ημιχρόνου με τις πρωτοβουλίες των Ναβάρο, Τόμιτς! Οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 29-37 αφού οι ''ερυθρόλευκοι'' πλήρωσαν την αστοχία τους στο τρίποντο (1/9) και φορτώθηκαν με έξτρα νευρικότητα.

 

Ο πολύτιμος Μπρεντ και η αφύπνιση του αρχηγού

Η Μπαρτσελόνα ξέφυγε για πρώτη φορά με +10 (29-39) όταν ο Αμπρίνες έσπρωξε την μπάλα στο καλάθι του Ολυμπιακού μετά το άστοχο σουτ του Τόμιτς. Παρ' όλα αυτά, ο Μάντζαρης δεν άφησε τους Καταλανούς να ξεφύγουν στο σκορ. Με τρίποντο και ατομική ενέργεια του διεθνή γκαρντ οι Πειραιώτες μείωσαν σε 33-39 στο 22'25''.

Την ίδια στιγμή ο Γιάννη Σφαιρόπουλος πέρασε αλλαγή τον Πέτγουεϊ αντί του Πρίντεζη, τον Χάντερ αντί του Ντάνστον και συνέχισε με τους Μάντζαρη, Σπανούλη και Σλούκα στην περιφέρεια. Τι ακολούθησε; Δυο συνεχόμενα τρίποντα από πλευράς Ολυμπιακού με τους Πέτγουεϊ, Σπανούλη για το 43-45 (26'57'')!

Οι Καταλανοί τα βρήκαν σκούρα, πέρασαν την μπάλα στο low-post όμως ο Σπανούλης κέρδισε αρχικά φάουλ από τον Αμπρίνες και μείωσε σε 48-49 με 2/2 βολές ενώ στην επόμενη επίθεση έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό με 50-49, λίγο πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου!

 

Το ρεκόρ και το buzzer beater

Ο Ολυμπιακός πέτυχε τον στόχο που είχε στο τρίτο δεκάλεπτο. Να μαζέψει, δηλαδή, τη διαφορά των 10 πόντων που δημιούργησε η Μπαρτσελόνα. Οι Μάντζαρης, Πέτγουεϊ ξεκλείδωσαν την άμυνα των Καταλανών, κάνοντας έτσι τη ζωή του Βασίλη Σπανούλη πιο εύκολη.

Ο Πρίντεζης διαμόρφωσε το 53-52 στο 31'28'' όμως αστόχησε σε συνεχόμενα σουτ και πέρασε στον πάγκο, αντί του Πέτγουεϊ. Το τρίποντο του Σπανούλη έκανε το 58-57 στο 35'50'' και ανέβασε τον αρχηγό του Ολυμπιακού στη δεύτερη θέση των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία της Euroleague, πίσω μόνο από τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο!

Εν συνεχεία ο Μάντζαρης σκόραρε με ταμπλό πίσω από τα 6.75 για το 61-59 στα 2'43'' για τη λήξη κι έβαλε... φωτιά στο ΣΕΦ! Ο Σατοράνσκι απάντησε για το 61-62 ενώ ο Όλεσον έκανε το 61-64 με 2/2 βολές.

Ο Πρίντεζης πάτησε ξανά παρκέ στο 38'30'', ο Μάντζαρης ευστόχησε σε νέο τρίποντο για το 64-65 ενώ ο ''Πριντ'' έβαλε μπροστά στους Πειραιώτες με καλάθι στον αιφνιδιασμό για το 66-65 στα 39.5'' μέσα σε πανδαιμόνιο! Ο Ναβάρο κέρδισε (αυστηρό) φάουλ από τον Λαφαγιέτ κι έκανε το 67-66 με 2/2 βολές όμως ο Βασίλης Σπανούλης το πήρε πάνω του, τα έβαλε με όλη την άμυνα της Μπαρτσελόνα και διαμόρφωσε το 68-67 στα 8.3'' για τη λήξη!

Ο Πασκουάλ κάλεσε τάιμ άουτ ενώ ο Ναβάρο κέρδισε ξανά φάουλ, αυτή τη φορά από τον Μάντζαρη στα 5.2''. Ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα αστόχησε στην πρώτη, ευστόχησε στη δεύτερη και ισοφάρισε σε 68-68. Επαναφορά για τον Ολυμπιακό, τρίποντο από τον Πρίντεζη σε νεκρό χρόνο (71-68) και ο Ολυμπιακός στο Final Four!

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 29-37, 50-50, 71-68.
 
Τα στατιστικά του αγώνα 



Αναδημοσίευση από: http://euroleague.sport24.gr

Συγχαρητήρια Ολυμπιακέ!!!



Συγχαρητήρια στο Θρύλο μας, στον Ολυμπιακό, γι' αυτή την τεράστια νίκη που πέτυχε την Πέμπτη και προκρίθηκε στο φετινό Final 4!!! :-)
Γι' άλλη μια φορά, αυτή η ομάδα, μας έκανε περήφανους και μας έδωσε μεγάλη χαρά!!! Τρομερό παιχνίδι! ΜΠΡΑΒΟ και πάλι μπράβο Ολυμπιακάρα!!! 


Πηγή εικόνας

Τα προσόντα ενός προοδευτικού δασκάλου κατά Paulo Freire



Αποσπάσματα από το βιβλίο του Paulo Freire* «Δέκα Επιστολές προς εκείνους που τολμούν να διδάσκουν» εκδ. Επίκεντρο, Αθήνα, 2006

Φωτό: http://biblioo.info


"Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι τα προσόντα για τα οποία θα μιλήσω, τα οποία θεωρώ απαραίτητα για τον προοδευτικό δάσκαλο, είναι προσόντα που αποκτώνται σταδιακά, μέσα από την καθημερινή πρακτική. Επιπλέον, αναπτύσσονται μέσα από την πρακτική, παράλληλα με την πολιτική απόφαση ότι ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι εξαιρετικής σημασίας. Έτσι, τα προσόντα για τα οποία θα μιλήσω δεν μπορούμε να τα έχουμε εκ γενετής ούτε μπορούν να μας δοθούν με διάταγμα ή ως δώρο. Επίσης, η σειρά με την οποία τα παρουσιάζω εδώ δεν αφορά την αξία τους. Είναι όλα εξίσου αναγκαία για μια προοδευτική εκπαιδευτική πράξη.

Θα αρχίσω με την ταπεινοφροσύνη, χωρίς να υπονοείται με κανένα τρόπο η έλλειψη αυτοσεβασμού, η μοιρολατρία ή η δειλία. Αντίθετα, η ταπεινοφροσύνη προϋποθέτει θάρρος, αυτοπεποίθηση, αυτοσεβασμό και σεβασμό για τους άλλους.
Η ταπεινοφροσύνη μας βοηθά να καταλάβουμε μια προφανή αλήθεια: κανείς δεν τα ξέρει όλα. Κανείς δεν τα αγνοεί όλα. Όλοι ξέρουμε κάτι. Όλοι αγνοούμε κάτι. Κάποιος χωρίς ταπεινοφροσύνη δεν μπορεί καν να ακούσει με σεβασμό εκείνους που θεωρεί πολύ κατώτερους του δικού του επιπέδου ικανοτήτων […]

Μια από τις ελλείψεις που μπορεί να έχει ο εκπαιδευτικός είναι η ανικανότητα να παίρνει αποφάσεις. Μια τέτοια αναποφαστικότητα εκλαμβάνεται από τους μαθητές είτε ως ηθική αδυναμία είτε ως επαγγελματική ανικανότητα. Οι δημοκρατικοί εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να ακυρώνουν τον εαυτό τους στο όνομα της δημοκρατικότητάς τους. Αντίθετα, μολονότι δεν μπορούν να πάρουν την αποκλειστική ευθύνη για τη ζωή των μαθητών τους, δεν πρέπει στο όνομα της δημοκρατίας να αποφύγουν την ευθύνη της λήψης αποφάσεων. Παράλληλα, δεν πρέπει να αυθαιρετούν στις αποφάσεις τους […]

Μολονότι αναγνωρίζω ότι αυτές οι σκέψεις περί προσόντων είναι ανολοκλήρωτες, θα ήθελα επίσης να αναφέρω με συντομία τη χαρά της ζωής, που τη θεωρώ θεμελιώδη αρετή για τη δημοκρατική εκπαιδευτική πρακτική.

Είτε είμαστε πρόθυμοι να ξεπεράσουμε παραλείψεις ή ασυνέπειες είτε όχι, με ταπεινοφροσύνη, με στοργική αγάπη, με θάρρος, ανοχή, ικανότητα, αποφαστικότητα, υπομονή – ανυπομονησία και λεκτική φειδώ, συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός ευτυχισμένου, χαρούμενου σχολείου. Εργαζόμαστε για ένα σχολείο – περιπέτεια, ένα σχολείο που πάει μπροστά, που δεν φοβάται να ριψοκινδυνεύει, που απορρίπτει τη στασιμότητα. Είναι ένα σχολείο που σκέφτεται, συμμετέχει, δημιουργεί, μιλά, αγαπά, φαντάζεται, αγκαλιάζει με πάθος και λέει ναι στη ζωή. Δεν είναι ένα σχολείο που σιωπά και παραιτείται.

Πράγματι, ο εύκολος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τα εμπόδια που ορθώνονται από την κυβερνητική περιφρόνηση και την αυθαιρεσία των αντιδημοκρατικών αρχών είναι η μοιρολατρική παραίτηση, στην οποία πολλοί από εμάς καταφεύγουμε. «Και τι μπορώ να κάνω; Είτε με αποκαλούν δάσκαλο είτε στοργική μητέρα, εγώ πάλι είμαι κακοπληρωμένος, αγνοημένος και παραμελημένος. Ας είναι, λοιπόν». Στην πραγματικότητα αυτή είναι η πιο βολική θέση, αλλά είναι και η θέση αυτού που παραιτείται από τον αγώνα, που παραιτείται από την ιστορία. Είναι η θέση εκείνων που αποκηρύσσουν τη σύγκρουση, η έλλειψη της οποίας υπονομεύει την αξιοπρέπεια της ζωής. Δεν μπορεί να υπάρξει ζωή ή ανθρώπινη ύπαρξη χωρίς αγώνα και σύγκρουση. Η σύγκρουση ενυπάρχει στη συνείδησή μας. Αν αρνηθούμε τη σύγκρουση παραβλέπουμε τις πιο θεμελιακές όψεις της φυσικής και της κοινωνικής μας εμπειρίας. Προσπαθώντας να αποφύγουμε τη σύγκρουση, συντηρούμε
το στάτους κβο. Δεν βλέπω, συνεπώς, άλλη εναλλακτική λύση για τους εκπαιδευτικούς από την ενότητα μέσα στην ποικιλομορφία των ενδιαφερόντων τους για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους. Αυτά τα δικαιώματα περιλαμβάνουν το δικαίωμα της ελευθερίας στη διδασκαλία, το δικαίωμα να λένε τη γνώμη τους. Το δικαίωμα για καλύτερες συνθήκες στην άσκηση του παιδαγωγικού τους έργου, το δικαίωμα να παίρνουν πληρωμένες ετήσιες άδειες για επιμόρφωση, το δικαίωμα να είναι συγκροτημένοι. Το δικαίωμα να κρίνουν τις αρχές χωρίς το φόβο αντίποινων (που συνεπάγεται το καθήκον να κρίνουμε ειλικρινά). Το δικαίωμα στο καθήκον να είναι σοβαροί και σαφείς και να μην ψεύδονται για να επιβιώσουν.

Πρέπει να αγωνιζόμαστε ώστε αυτά τα δικαιώματα όχι μόνο να αναγνωριστούν, αλλά και να γίνουν σεβαστά και να εφαρμοστούν. Κάποιες φορές μπορεί να χρειαστεί να αγωνιστούμε στο πλευρό των συνδικαλιστικών οργανώσεων κι άλλες φορές εναντίον τους, αν η ηγεσία τους είναι σεχταριστική, είτε είναι αριστερή είτε δεξιά. Άλλες φορές πάλι μπορεί να πρέπει να αγωνιστούμε ως προοδευτική διοίκηση ενάντια στην οργισμένη αντίδραση της συντήρησης, των προσηλωμένων στις παραδόσεις και εναντίον των νεοφιλελεύθερων που βλέπουν τον εαυτό τους ως το απαύγασμα της ιστορίας […]


Οι προοδευτικοί εκπαιδευτικοί πρέπει να πείσουν τον εαυτό τους ότι δεν είναι μόνο δάσκαλοι – κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί – δεν είναι μόνο ειδικοί της διδασκαλίας. Είμαστε πολιτικοί αγωνιστές, επειδή είμαστε δάσκαλοι. Η δουλειά μας δεν τελειώνει στη διδασκαλία των μαθηματικών, της γεωγραφίας, του συντακτικού, της ιστορίας. Η δουλειά μας είναι να διδάξουμε αυτά τα πράγματα με σοβαρότητα και επιδεξιότητα, αλλά και να συμμετέχουμε, να αφιερωθούμε στον αγώνα για να νικηθεί η κοινωνική αδικία."

*Ο Paulo Freire (1921 - 1997) είναι ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο σύγχρονους εκπαιδευτικούς, κοινωνιολόγους και φιλόσοφους. Το παιδαγωγικό σύστημα του Freire, οι ιδέες του και η πράξη που προτείνει μπορούν να βοηθήσουν παντού όπου οι οικονομικές και οι πολιτισμικές συνθήκες δημιουργούν τέτοιες παγιωμένες καταστάσεις που ο λαός χάνει τη φωνή του. 



Από: http://tvxs.gr

Τα ταλέντα των ζωδίων




Τα ταλέντα των ζωδίων για τα οποία οι άλλοι τα ...ζηλεύουν σύμφωνα με την Αστρολογία!
Ποια είναι τα ταλέντα για τα οποία σας θαυμάζουν ανάλογα με το ζώδιό σας;
Πέρα από τα επίκτητα χαρίσματα που μας χαρακτηρίζουν, υπάρχουν και κάποιες ευκολίες που μας διακρίνουν και τις οποίες τις φέρουμε στη ζωή από την ώρα που... γεννηθήκαμε. Αυτές είναι οι φυσικές μας δεξιότητες, τα έμφυτα ταλέντα του χαρακτήρα μας και όχι μόνο. Ήδη, γνωρίζοντας το ζώδιο ενός ανθρώπου, παίρνουμε μια ιδέα για το ποιος περίπου είναι και ποια τα θετικά του σημεία, στα οποία μπορούμε να στηριχτούμε. Κάποιοι άνθρωποι, για παράδειγμα, είναι περισσότερο κοινωνικοί ή εξωστρεφείς από κάποιους άλλους, κάποιοι άλλοι έχουν ιδιαίτερα τονισμένη την καλλιτεχνική τους έκφραση. Άλλοι διαθέτουν ένα πηγαίο χιούμορ που τους κάνει περιζήτητους στις παρέες.
Ας δούμε, λοιπόν, σε γενικές γραμμές, ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά ταλέντα των 12 ζωδίων σύμφωνα με την Αστρολογία:


KΡΙΟΣ:
Τι να πρωτοαριθμήσει κάποιος στα υπέρ σας... Κοινωνικός, εξωστρεφής, σας διακρίνει μια ιδιαίτερη παιδικότητα κι ένας ενθουσιασμός πάντα και σε ό, τι κάνετε. Διαθέτετε φαντασία και όταν πρόκειται για κάτι που σας παθιάζει, είστε απίστευτα ευρηματικοί. Μπορεί, βέβαια, κάποιες φορές να σας φεύγει ο ενθουσιασμός στα μισά του δρόμου... αλλά μέχρι εκείνη τη στιγμή, έχετε κάνει ό, τι καλύτερο μπορούσατε. Αν σας αρέσει η δουλειά που κάνετε, μπορείτε να δουλεύετε ασταμάτητα, σε σημείο μάλιστα, που να περνούν όλα τα άλλα σε δεύτερη μοίρα. Το μόνο που χρειάζεται να προσέχετε είναι ότι κάποιες φορές είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα, σας βγαίνει προς τα έξω η αρχηγική σας συμπεριφορά, με αποτέλεσμα να προκαλείτε αισθήματα ζήλιας στους γύρω σας.

ΤΑΥΡΟΣ:
Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ «να πνιγείτε σε μια κουταλιά νερό». Είστε ιδιαίτερα πρακτικός τύπος και πιστεύετε ότι για όλα υπάρχει πάντα μία λύση... αρκεί, βέβαια, να είναι η λύση που εσείς επιθυμείτε! Στο τέλος όμως, και με κάποιον μαγικό τρόπο, καταφέρνετε τελικά να πάρετε αυτό που εσείς θέλετε. Έχετε ένα αλάνθαστο ένστικτο στο να κινηθείτε όπου πραγματικά θα ωφεληθείτε και καταφέρνετε, ανεξαρτήτως των υπόλοιπων συνθηκών, να απολαμβάνετε χαρές μέσα στην καθημερινότητά σας. Ο ορθολογισμός που σας διακρίνει μπορεί να εκνευρίζει κάποιους από τους αγαπημένους σας αλλά ακόμη και τότε, δεν γίνεται να μην παραδεχτούν το χάρισμα που έχετε στο να βρίσκετε πρακτικές λύσεις εκεί που οι πιο συναισθηματικοί τύποι, πελαγώνουν.

ΔΙΔΥΜΟΙ:
Διαθέτετε μια απίστευτη αίσθηση του χιούμορ και οι φίλοι σας απολαμβάνουν πραγματικά την παρέα σας. Είστε ιδιαίτερα έξυπνοι άνθρωποι και με μια διαισθητική αντίληψη που σας βοηθά να κατανοείτε πολύ λεπτές έννοιες όπως και το να βλέπετε, πολλές φορές, ευκαιρίες που κρύβονται από τους άλλους και να τις χρησιμοποιείτε υπέρ σας. Ο τρόπος που ακούτε τους άλλους και η προσοχή που τους δίνετε, ιδίως αν έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον σας, τους κάνει να νιώθουν σημαντικούς. Σας αρέσουν οι εναλλαγές στη ζωή σας και μπορείτε να κάνετε ταυτόχρονα πολλά πράγματα. Ακόμη κι αν η γλώσσα σας, κάποιες φορές «τσακίζει κόκαλα», οι άνθρωποι που σας γνωρίζουν το θεωρούν ως δείγμα ειλικρίνειας και ευθύτητας εκ μέρους σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ:
Πως αλλιώς θα μπορούσε να σας χαρακτηρίσει κάποιος, παρά σαν μια τεράστια φυσική και ζεστή αγκαλιά για όσους αγαπάτε και πιστεύετε στη ζωή σας. Έχετε το χάρισμα να κάνετε τους άλλους να χαλαρώνουν μαζί σας και να σας εμπιστεύονται για ό, τι κι αν τους απασχολεί. Επίσης, όταν σας δίνεται η ευκαιρία να τους φροντίσετε, δεν σας ξεπερνά κανένας στην τέχνη της μαγειρικής και της φιλοξενίας. Έχετε καλλιτεχνική προδιάθεση αλλά ταυτόχρονα, μπορείτε να είστε και ο... Bob ο μάστορας! Τα χέρια σας γενικά "πιάνουν" και είστε ιδιαίτερα ικανοί να επιδιορθώνετε οτιδήποτε χαλά στο σπίτι σας. Διαθέτετε μια φυσική γλύκα που μαγεύει τους γύρω σας και τους μαγνητίζει κοντά σας.

ΛΕΩΝ:
Ποιος είναι αυτός που σας γνωρίζει και δεν νιώθει τυχερός που σας έχει στη ζωή του; Είστε ένας άνθρωπος που ακόμη κι αν το ήθελε κάποιες στιγμές, δεν περνά ποτέ απαρατήρητος! Είστε ένα πλάσμα φωτεινό, με μια έμφυτη διάθεση να δώσετε και να προσφέρετε στους γύρω σας. Η λάμψη και η ομορφιά σας ίσως να πηγάζουν μέσα από τη φυσική αισιοδοξία που σας διακρίνει για τη ζωή και τα βλέπετε όλα μέσα από το προσωπικό σας πρίσμα. Ακόμη και στα δύσκολα, καταφέρνετε να βρείτε το θετικό που κρύβετε και να μάθετε μέσα από αυτό. Είστε πολύ γενναιόδωροι άνθρωποι και κατέχετε καλά την τέχνη του ευ ζην! Ξέρετε πότε να βάλετε φρένο και να πάρετε αποστάσεις από μίζερες καταστάσεις και ανθρώπους.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ:
Από τα πιο πρακτικά άτομα του ζωδιακού. Σας ενδιαφέρει η ουσία και όχι το περιτύλιγμα. Όχι μόνο έχετε την έμφυτη τάση να προσφέρετε στους γύρω σας αλλά ξέρετε πως να είστε και αποτελεσματικοί. Είστε ιδιαίτερα εργατικά άτομα και οι οργανωτικές σας ικανότητες σας κάνουν να ξεχωρίζετε. Διαθέτετε μια φυσικότητα στη συμπεριφορά σας που ξενίζει στην εποχή που ζούμε. Το χιούμορ σας δείχνει την ευφυΐα σας και κάνει τους άλλους να σας προσέχουν. Όταν χρειάζεται, καταφέρνετε να αποστασιοποιείστε από το συναίσθημα, προκειμένου να βρείτε την καλύτερη και πιο πρακτικά εφαρμόσιμη λύση. Η σεμνότητα που κάποιες φορές χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά σας, σας κάνει να κερδίζετε τις εντυπώσεις.

ΖΥΓΟΣ:
Εσείς οι Ζυγοί διαθέτετε μια φυσική καλοσύνη και μια ευγένεια που οι άνθρωποι γύρω σας εκτιμούν και θαυμάζουν. Καταφέρνετε και λέτε τα πιο δύσκολα πράγματα με τέτοιο τρόπο που όχι μόνο δεν σας κρατούν κακία αλλά στο τέλος σας ευγνωμονούν και για την ειλικρίνεια που επιδείξατε. Είστε ιδιαίτερα εξωστρεφείς άνθρωποι και ειδικά για εσάς ισχύει το: «Όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου». Η πρόθεσή σας, όταν γνωρίζετε κάποιον για πρώτη φορά, είναι πάντα θετική και μόνο αν κάποιος σας απογοητέψει αρκετές φορές, γίνεστε περισσότερο επιφυλακτικοί. Επίσης, η φύση σας έχει προικίσει με μια φυσική χάρη και κομψότητα, που σας κάνει να μην περνάτε απαρατήρητοι. Διαθέτετε ένα αλάνθαστο ένστικτο αισθητικής.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ:
Μα τι άλλο φυσικά... Ο ερωτισμός και ο μαγνητισμός που αποπνέετε! Δεν υπάρχει περίπτωση να είστε κάπου και να περνάτε απαρατήρητοι. Παρ' όλο που η συμπεριφορά σας δεν είναι καθόλου θορυβώδης, καταφέρνετε όλοι να σας προσέχουν και να ακούν με προσοχή τη γνώμη σας. Είστε ιδιαίτερα διαισθητικά άτομα και το ένστικτό σας, δεν σας ξεγελά ποτέ. Επίσης, αποπνέετε στους άλλους την αίσθηση ότι μπορούν να σας εμπιστευτούν για οτιδήποτε τους αφορά. Είστε πιστοί φίλοι και γι' αυτούς που αγαπάτε, μπορείτε να κινήσετε βουνά. Κάτι άλλο ακόμη που σας κάνει να ξεχωρίζετε είναι η αίσθηση του χιούμορ και του αυτοσαρκασμού που έχετε. Εξάλλου, ο αυτοσαρκασμός είναι ένδειξη έξυπνου και ευφυούς ανθρώπου.

ΤΟΞΟΤΗΣ:
Αυτό που σας διακρίνει αναμφίβολα είναι το ανοικτό σας πνεύμα, η προσαρμοστικότητά σας σε οποιεσδήποτε συνθήκες και φυσικά το ταλέντο σας στο να κατανοείτε και να αντιλαμβάνεστε άμεσα νέους ανθρώπους και νέες κουλτούρες. Οι ανοικτοί σας ορίζοντες δεν σταματούν πουθενά. Δεν περιορίζεστε και είστε ανοιχτοί στο μέλλον. Έχετε μια ιδιαίτερη ευκολία στην εκμάθηση νέων ξένων γλωσσών. Φυσικά για τις κοινωνικές δεξιότητες, δεν χωρά καμιά αμφιβολία! Επίσης, αν είστε εκπαιδευτικοί, είστε οι καλύτεροι δάσκαλοι, το χάρισμα της μεταδοτικότητάς σας είναι μοναδικό.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ:
Μπορείτε, ίσως πιο εύκολα από τον καθένα, να ξέρετε τι σημαίνει στοχοπροσήλωση και αφιέρωση σε έναν σκοπό. Μπορείτε να δώσετε όλες τις μονάδες της προσοχής σας σε έναν τομέα και να καταφέρετε να μετακινήσετε βουνά με τη θέλησή σας. Όσον αφορά το επαγγελματικό σας ένστικτο, είναι απαράμιλλο και η αυτοπειθαρχία που έχετε, σας βοηθά να εκπληρώσετε πολλά από τα όνειρά σας. Είστε άνθρωπος πιστός και εμπνέετε ασφάλεια και εμπιστοσύνη σε όσους σας γνωρίζουν. Παρ' όλη τη σοβαρή αντιμετώπιση που έχετε για τα περισσότερα πράγματα στη ζωή σας, διαθέτετε μια λεπτή αίσθηση του χιούμορ που σας κάνει περιζήτητους στις παρέες σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ:
Ο προστάτης των αδυνάτων και των απανταχού κατατρεγμένων! Φιλειρηνιστής, ιδεολόγος, αγωνιστής και επαναστάτης με… ή χωρίς αιτία! Εξαιρετικά αξιοπρεπής και περήφανος άνθρωπος, ξέρει τι θα πει προσφορά και ανιδιοτέλεια. Υπερασπιστής υψηλών και ευγενών ιδανικών. Δεν ξέρετε τι θα πει ρουτίνα στη ζωή σας και αυτό επηρεάζει θετικά και τους άλλους που ζουν κοντά σας. Ξέρετε τι θα πει πίστη και αφοσίωση στους φίλους σας. Κοινωνικός και εξωστρεφής. Το ενδιαφέρον σας για τους ανθρώπους είναι ζεστό και ειλικρινές. Οι άνθρωποι από ένστικτο, πιστεύουν σε εσάς και σας εμπιστεύονται. Είστε από τη φύση σας θετικά και αισιόδοξα άτομα.

IΧΘΥΣ:
Γλυκός, συναισθηματικός, καλλιτέχνης, ιδεολόγος, ευαίσθητος, συμπονετικός… λίγα μόνο από τα πολλά και καλά χαρακτηριστικά αυτού του ζωδίου. Ξέρετε τι θα πει αυτοθυσία και πίστη σε αυτούς που αγαπάτε. Είστε μοναδικοί στο να λέτε ανέκδοτα και να προσφέρετε χαρά και γέλιο στον κόσμο. Ξέρετε να ακούτε με προσοχή και σας νοιάζει πραγματικά να βοηθήσετε τον άλλον. Σας χαρακτηρίζει το χάρισμα της ενσυναίσθησης, μπορείτε να μπαίνετε στη θέση των άλλων και να κατανοείτε καλύτερα τη θέση τους. Μπορείτε από το τίποτα, μια απλή καθημερινή στιγμή, να την μετατρέψετε σε κάτι μεγαλειώδες. Η φαντασία σας και το καλλιτεχνικό σας πνεύμα, προκαλεί το θαυμασμό των ανθρώπων γύρω σας. 



Αναδημοσίευση από: http://www.i-diadromi.gr

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

The Voice: Σαρωτικά τα νούμερα τηλεθέασης για το 2ο επεισόδιο των Battles




Ξεκάθαρος πρωταγωνιστής στα νούμερα τηλεθέασης το The Voice, αφού το δεύτερο επεισόδιο των Battles εκτοξεύτηκε κι αυτό στα ύψη.

Στο γενικό σύνολο το The Voice 2 έκανε 38,5%, ενώ στο δυναμικό κοινό έφτασε στο 42,7%, πιάνοντας μέχρι και το 45,9%, αφήνοντας πίσω μέχρι και 30 μονάδες το δεύτερο σε τηλεθέαση πρόγραμμα.

Τα στοιχεία τηλεθέασης αφορούν στη χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων.

Το πρώτο live πλησιάζει! Πιστεύετε ότι το show θα ανοίξει αντρική ή γυναικεία φωνή; Δείτε τα στοιχήματα εδώ



Αναδημοσίευση από: http://www.getgreekmusic.gr

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

15 σπάνιες φωτογραφίες – «μνημεία» της σύγχρονης Ιστορίας




Οι φωτογραφίες – σε αντίθεση με το βίντεο - έχουν το προσόν ότι αιχμαλωτίζουν στιγμές και σε αφήνουν να ανασύρεις από τη μνήμη σου ή να φανταστείς τα υπόλοιπα. Κάποιες είναι αστείες, κάποιες ρομαντικές, κάποιες άλλες αδιάφορες. Αλλά υπάρχουν και φωτογραφίες που είναι απλώς εκπληκτικές. Παρακάτω ακολουθούν μερικές από τις σπανιότερες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν ποτέ, ακριβώς γιατί αιχμαλώτισαν στιγμές που είναι αδύνατο να επαναληφθούν.


1. Ημέρα εγκαινίων της Ντίσνλεϊλαντ, το 1955


MGM_lion.jpg.pagespeed.ce.jnacF0MR8y


2. Η γέφυρα Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο υπό κατασκευή το 1937.


golden_gate.jpg.pagespeed.ce.ukrTGFGrLM

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί τότε ότι θα ανακηρυσσόταν ως ένα από τα θαύματα της σύγχρονης εποχής;


3. Το λιοντάρι της Metro Goldwin Mayer (1929)


MGM_lion.jpg.pagespeed.ce.jnacF0MR8y

Είναι το γνωστό λιοντάρι που βρυχάται λίγο πριν ξεκινήσουν μερικά από τα γνωστότερα αριστουργήματα της 7ης τέχνης.


4. Το υπόγειο καταφύγιο του Αδόλφου Χίτλερ (1945)


hitler.jpg.pagespeed.ce.4rpOuybckE

Θεωρείται ότι αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία που τραβήχτηκε στο κρησφύγετο του Χίτλερ λίγο μετά τον θάνατό του.


5. Ο Πύργος του Άιφελ δημιουργείται (1888)


eiffell.jpg.pagespeed.ce.OyxaEq8Jd8

Αυτή η φωτογραφία μας θυμίζει ότι πρώτα έγινε το Παρίσι... και μετά ο Πύργος του Άιφελ, όχι το αντίθετο!


6. Το Φράγμα του Χούβερ... στεγνό (1936)


dam_Hoover.jpg.pagespeed.ce.C01f9JfhK4

 
Μια εικόνα που ο πλανήτης μάλλον δεν θα ξαναντικρίσει ποτέ. (Για την ιστορία, μπορεί να το παρέδωσε ο Πρόεδρος Ρούσβελτ, εκείνο όμως πήρε το όνομά του από τον Χούβερ που ήταν πρόεδρος όταν ξεκίνησε η κατασκευή του το 1931. Σημειωτέον, κατά την κατασκευή του πάνω από 100 εργάτες σκοτώθηκαν).


7. Το βουνό Rushmore αρχίζει να αποκτά... πρόσωπο (1932)


rushmore

Είναι το περίφημο βουνό όπου έχουν σκαλιστεί οι μορφές των Αμερικανών προέδρων. Το συγκεκριμένο γλυπτό, είναι το πρόσωπο του Τζορτζ Ουάσινγκτον. Το μεγαλείο του έργου γίνεται αντιληπτό από τη σύγκριση του γλυπτού του πρώτου Αμερικανού προέδρου με τους εργάτες που το φτιάχνουν.


8. Το πρώτο κατάστημα Walmart (1962)


walmart

Δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι από εδώ θα ξεκινούσε μια πραγματική αυτοκρατορία στον τομέα σούπερ μάρκετ.


9. Η κατασκευή του Αγάλματος της Ελευθερίας (1884)


liberty

Το εκπληκτικό είναι ότι κατασκευάστηκε στο Παρίσι και μας κάνει να αναρωτιόμαστε με πόσες δυσκολίες μεταφέρθηκε στον τελικό προορισμό του, τη Νέα Υόρκη.


10. Οι Beatles περπατούν στην Abbey Road το 1969


beatles

 
Το 2012 η φωτογραφία πουλήθηκε έναντι 25.000 δολαρίων.


11. Οι επιζώντες του Τιτανικού επιβιβάζονται στο "Καρπάθια" (1912)


titanic


12. Το παγόβουνο που βύθισε τον Τιτανικό (1912)


titanic2


13. Οικογενειακή φωτογραφία που άφησαν στην... επιφάνεια της σελήνης (1972)


photo_moon

Την άφησε εκεί ο αστροναύτης του Appollo 16, Τσαρλς Ντιούκ το 1972, μέσα σε πλαστική θήκη για προστασία.


14. Η πρώτη φωτογραφία του Διαστήματος (1946)


outer_space

Για όποιον απορεί πώς είναι δυνατό να τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία αφού ακόμα δεν είχε ξεκινήσει καν κάποιο διαστημικό πρόγραμμα, η απάντηση βρίσκεται στην ιδέα κάποιων στρατιωτών να προσαρμόσουν μια φωτογραφική μηχανή σε έναν πύραυλο λίγο πριν αυτός απογειωθεί.


15. Η ομάδα της Google to 1999


google_team

 
Φανταζόταν άραγε εκείνη η σεμνή ομάδα ότι θα έφερνε την επανάσταση στον τρόπο που χρησιμοποιούμε σήμερα το Ιντερνετ; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι... 




Τρίτη 14 Απριλίου 2015

ΤΕΣΤ: τι χαρακτήρας είσαι;





Κάνε το τεστ!
Παρατήρησε τα σχήματα από την παραπάνω εικόνα και διάλεξε εκείνο που πιστεύεις πως σου ταιριάζει καλύτερα.
Μην το σκεφτείς ιδιαίτερα…όσο πιο αυθόρμητα, τόσο καλύτερα....:


Αποτελέσματα:


1. Τετράγωνο
Είσαι κάποιος που αισθάνεται πιο άνετα σε ένα σταθερό περιβάλλον, με ξεκάθαρες τις επιδιώξεις του και τους στόχους του. Είσαι αρκετά συγκρατημένη σαν χαρακτήρας και σου αρέσει το απλό, το καθημερινό και το συνηθισμένο. Αν σου αναθέσουν καποια δουλειά, μπορείς να δουλεύεις για αυτήν νυχθημερόν μέχρι να την φέρεις σε πέρας. Δεν σε πειράζει η επανάληψη και θα προτιμούσες να μην έχεις εκπλήξεις στην καθημερινότητά σου, ακόμη κι αν αυτές είναι ένα ρομαντικό δείπνο ή ένα suprise party.

2. Ορθογώνιο παραλληλόγραμμο
Είσαι κι εσύ της τάξης και της ησυχίας. Παρόλα αυτά, δουλεύεις πιο ομαδικά και είσαι πολύ καλή στο να οργανώνεις μια ομάδα, μια παρέας ή ακόμη και το σπίτι σου ώστε να λειτουργούν όλα ρολόι. Δεν θα χαλαλήσεις όλη σου την ημέρα σε μια δουλειά, αν ξέρεις πως μπορείς να την προγραμματίσεις με τέτοιο τρόπο, ώστε να αφιερώνεις κάποιο χρόνο καθημερινά για να την κάνεις όπως πρέπει στο χρόνο που πρέπει.
Στις σχέσεις σου είσαι εκείνη που θα αναλάβει να κανονίσει τον καφέ, το πάρτι, την παρέα, όλα όσα χρειάζονται στο σπίτι για το γεύμα με φίλους. Δεν θέλεις όμως κανείς να καθυστερήσει, να αμελήσει αυτό που του έχεις αναθέσει ή και να κάνει του κεφαλιού του γιατί αποδιοργανώνεσαι και χαλάει η διάθεσή σου.

3. Ο κύκλος
Κοινωνική και επικοινωνιακή. Δεν έχεις αιχμηρές γωνίες στην προσωπικότητά σου και ούτε θα ήθελες δηλαδή με κίνδυνο να βλάψεις κάποιον γύρω σου με τη γλώσσα ή τη συμπεριφορά σου. Θέλεις να συζητάς τα προβλήματα και ό, τι σε απασχολεί, προκειμένου να βρεις τη χρυσή τομή που θα αποτρέψει τις εντάσεις και τους καβγάδες που σιχαίνεσαι. Η αρμονία για εσένα έρχεται μέσα από την επικοινωνία και τη συζήτηση.
Το πρόβλημά με εσένα είναι πως κάποιες φορές μένεις στα λόγια και οι πράξεις σου δεν ακολουθούν, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τη σχέση σου με τους άλλους και να χαλάσει την… απόλυτη αρμονία που αναζητάς.

4. Τρίγωνο
Το τρίγωνο, μπορείς να το δεις και σαν βέλος. Με την μία του γωνία, στοχεύει πάντα προς ένα συγκεκριμένο σημείο. Είσαι η γυναίκα που θέλει να βάλει όλα τα πράγματα κάτω, στο χαρτί, να σχεδιάσει τι θέλει να κάνει μέχρι κεραίας και μετά να ξεκινήσει να το κάνει. Από τον τρόπο που θα καθαρίσεις την κουζίνα, τη μέθοδο που θα ακολουθήσεις στην αρχειοθέτηση στη δουλειά, ως και τον γάμο σου. Σου αρέσει να θέτεις στόχους και η απόλυτη ικανοποίηση είναι όταν τους φτάνεις και τους εκπληρώνεις. Πολλές φορές βέβαια κοιτάς τη μεγάλη εικόνα και ξεχνάς μικρές, αλλά σημαντικές λεπτομέρειες. Όπως για παράδειγμα να πεις στον καλό σου πως έχεις σχεδιάσει ακόμη και το ορεκτικό για τον γάμο σας, ακόμη κι αν εκείνος δεν σου έχει κάνει καν πρόταση.
Μπορεί να γίνεις εμμονική και ελαφρά καταθλιπτική όταν ο στόχος σου δεν επιτευχθεί. Δύσκολα παραιτείσαι και όταν δεν τα καταφέρνεις, νιώθεις εγκλωβισμένη σε κάτι που δεν έχει τελειώσει. Αυτό, κύρίως με τις ερωτικές σου σχέσεις.

5. Μια αφηρημένη γραμμή
Δεν το λες και σύμβολο, το λες απλά μια μουτζούρα. Αυτή η αφηρημένη τέχνη που εκφράζει πολύ και το χαρακτήρα σου. Είσαι δημιουργική και πάντα αντισυμβατική. Νιώθεις πως θέλεις πάντα να κάνεις τα πράγματα διαφορετικά από τους άλλους και σε εκνευρίζουν οι νόρμες και τα πρέπει. Βαριέσαι θανάσιμα την καθημερινότητα και πάντα βρίσκεις τρόπους η μέρα σου να έχει ένταση κα πάθος.
Είναι εύκολο να βαρεθείς ακόμη και άτομα που αγαπάς, το οποίο δεν είναι και ότι πιο κολακευτικό για εκείνα και στο τέλος κινδυνεύεις να χάσεις από τη ζωή σου ανθρώπους που σημαίνουν πολλά.

6. Η καρδιά
Αν και η καρδιά είναι κατ” εξοχήν σύμβολο του έρωτα, της αγάπης και της θηλυκότητας, στη συγκεκριμένη περίπτωση η καρδιά είναι η πηγή της υπομονής και της ανεκτικότητας. Είσαι αυτό που λέμε “μεγάλη καρδιά” που δεν κρατάει κακία και πάντα βρίσκεις τρόπο και χώρο μέσα σου να συγχωρέσεις τους άλλους.
Πρόσεξε όμως μήπως αυτή σου η υπομονή και ανεκτικότητα γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από άτομα που πραγματικά δεν την αξίζουν.

7. Fihankra
Είναι αφρικανικό σύμβολο που δείχνει άτομο που αναζητά την ασφάλεια και τη σιγουριά. Είσαι σπιτόγατος, όχι από χαρακτήρα, αρά γιατί έτσι πιστεύεις πως προστατεύεις στη φωλιά σου όσα είναι σημαντικά για εσένα. Το σπίτι σου, τα δικά σου πρόσωπα, τον εαυτό σου. Γι” αυτό και μέσα στο χώρο σου, εκεί όπου αισθάνεσαι σαν στο σπίτι σου, ανθίζεις και μπορείς κυριολεκτικά να μεγαλουργήσεις.
Είναι σημαντικό να δίνεις ευκαιρία σε χώρους και ανθρώπους να σε πλησιάσουν, πριν ακόμη αισθανθείς πως είναι μέρος του τετραγώνου σου, του εσωτερικού σου σπιτιού. Για να έρθει κάποιος κοντά σου πρέπει να διανύσει μια απόσταση, που εσύ θα του επιτρέψεις.


kalinda  

Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Καλό Πάσχα!!!



Χριστός Ανέστη!!!
Να είστε καλά, να χαμογελάτε και πάντα να περνάτε όμορφα!!! :-) 
Χρόνια πολλά!!!

Πηγή εικόνας
 

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Γίνεται σχολείο χωρίς μαθήματα;





Τα τελευταία νέα  από  τα σχολεία των Φινλανδών μιλάνε για κατάργηση των μαθημάτων!  Ακόμα δεν έχουν καταλήξει, αλλά ο προσανατολισμός είναι σωστός. Τα ερωτήματα που προκύπτουν για μας εδώ στον ιδιόρρυθμο νότο, είναι  δύο: Τι είναι αυτό  που κάνει αυτούς τους λαούς να πειραματίζονται χωρίς αγκυλώσεις και  πώς είναι δυνατόν να σχεδιάζουν ένα σχολείο χωρίς κλασικά μαθήματα;

Oι απαντήσεις  είναι τόσο απλές, όσο θα μπορούσαν να διατυπωθούν από έναν έξυπνο μαθητή δημοτικού, πριν χάσει τον αυθορμητισμό του. Πειραματίζονται από ανάγκη. Γιατί προσπαθούν συνεχώς να «παίξουν» με το καινούργιο για να μη βαριούνται. Και ακόμα, βλέπουν αυτό που υπάρχει γύρω τους και το βάζουν ως μάθημα στα σχολεία.

Οι Φινλανδοί μπορούν και συζητούν χωρίς να κοροϊδεύει ο ένας τον άλλον. Μεγάλο προνόμιο. Κάποιοι λοιπόν, παρατήρησαν  ότι στη ζωή οι άνθρωποι βιώνουν φαινόμενα, συστήματα και καταστάσεις και όχι  γνωστικά αντικείμενα. Ότι τα Μαθηματικά, η Γλώσσα, η Φυσική και η Βιολογία είναι βάσεις γνώσεων αλλά δεν είναι ζωή. Και ότι θα ήταν πιο λειτουργικό για τους μαθητές, να εντάξουν όλες τις κλασικές επιστημονικές γνώσεις  σε μελέτες των φαινομένων.

Να μερικά παραδείγματα φαινομένων και συστημάτων που υπάρχουν στην πραγματικότητα που μας περιβάλει. Οικονομία, πολιτικός λόγος, οικολογία, πολιτισμικό περιβάλλον, μιντιακός λόγος, διαφήμιση, τεχνολογία και κατασκευές, φυσικά φαινόμενα, επιχειρηματικότητα.  Όλα αυτά μπορούν να αποτελέσουν επιλογές ενός σχολείου ως θέματα δράσης για όλη τη σεζόν. Εκεί μέσα λοιπόν, θα μπορούσαν να ενταχθούν τα γνωστικά αντικείμενα, αποκαλύπτοντας την βιωματική χρήση τους στην πραγματικότητα.  Πρώτα το παράδειγμα και μετά η θεωρία. Πρώτα η επαφή με την πράξη και μετά η άσκηση της θεωρίας.

223972_2370096987105_1250849793_n


Άντε να τα πεις εδώ αυτά. Ο καθένας θα βρει κάτι να σου απομονώσει για να χάσεις τη στόχευση. Είναι πανέτοιμος να πει όχι. Την ευκαιρία ψάχνει.  Κι εδώ είναι ο μεγάλος καημός για τη συμπλεγματική Ελλάδα που αντιστέκεται σε όλους και όλα. Η αποθέωση του μερικού και της περιπτωσιολογίας.

Τελειώνουν το Λύκειο οι δικοί μας μαθητές και  ξεχνούν όλα τα αποσπασματικά γνωστικά στοιχεία που έμαθαν στα δώδεκα χρόνια του σχολείου. Δεν μιλάω για τους άριστους, για τους πολλούς λέω. Δεν ξέρουν τι θα πει επιχείρηση, web banking, δεν ξέρουν να διαβάσουν ένα άρθρο, να ερμηνεύσουν έναν πολιτικό λόγο, να κάνουν μια συναλλαγή, να  αξιολογήσουν μια ταινία ή να κατανοήσουν ένα φυσικό φαινόμενο. Οι μαθηματικές πράξεις, οι παράγραφοι, οι νόμοι της Φυσικής πήγαν χαμένοι  στις ατελείωτες ώρες της βαρεμάρας  στις άχαρες σχολικές τάξεις. Είναι δηλαδή, λειτουργικά «αναλφάβητοι» και ανεπαρκείς  στην βιωματική  κατανόηση του κοινωνικού γίγνεσθαι.

Τα νέα σχολεία έχουν ανάγκη από θέματα και φαινόμενα και οι Φινλανδοί θα το κάνουν πρώτοι. Δεν το σκέφτηκαν πρώτοι αλλά θα το πραγματοποιήσουν πρώτοι. Γιατί έχουν απαλλαγεί από την αρρώστια του συντηρητισμού και της φοβίας της εξέλιξης. Θα βάλουν τον σύγχρονο δάσκαλο να διαχειριστεί  τη γνώση μέσα στην πραγματικότητα και όχι την πραγματικότητα στη γνώση!

Η διαφορά μας όμως από τους Φινλανδούς είναι ποιοτική  και ανήθικα προκλητική. Η παρατήρηση, η έρευνα και η πράξη  θέλει θάρρος αποδοχή και συναίνεση. Όχι  ειρωνεία και σνομπισμό από τα κακόμοιρα ανθρωπάκια που έχουν γεμίσει τα σχολεία και τις εκπαιδευτικές επιτροπές του Υπουργείου Παιδείας.  Έχουμε μια κοινωνία που πολεμάει για τους συνταξιούχους  και αδιαφορεί για τους νέους. Ελάχιστος χώρος υπάρχει  για ιδέες και  πρωτότυπες σκέψεις στα σχολεία. Μόνο για βαθμούς, εμβατήρια και παρελάσεις...

Το λάθος είναι πως ο πρωτογονισμός και ο «φονταμενταλισμός» που βιώνουμε  λογαριάζει τον άνθρωπο περισσότερο ως ιδέα και όχι ως φαινόμενο. Χρειαζόμαστε διαφωτισμό για να αλλάξουμε. Και στα σχολεία. Και στη δημοκρατία μας…

  

Πηγή: protagon.gr  

Έρχεται το παγωτό χωρίς ενοχές!



Οι επιστήμονες έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν, παρεμβαίνοντας στη φύση πραγμάτων που αλλιώς τα γνωρίζαμε έως τώρα.
Τώρα, θέλουν να κατασκευάσουν και το παγωτό που δεν θα παχαίνει.
Η απαγορευμένη και αγαπημένη λιχουδιά... μικρών και μεγάλων όχι μόνο δεν θα μας προσθέτει θερμίδες και κιλά, αλλά θα μας κάνει και καλό, δίνοντάς μας πολλά ωφέλιμα και θρεπτικά συστατικά.
Διαιτητικές ίνες, αντιοξειδωτικά και προβιοτικά θα έχουν τα παγωτά που ευελπιστούν να κατασκευάσουν αμερικανοί επιστήμονες υπό τον καθηγητή Χημείας Τροφίμων ΄Ινγκολφ Γκρουέν του πανεπιστημίου του Μισούρι Κολούμπια.
Το χρονοδιάγραμμα τους είναι έξι μήνες μέχρι να έχουν έτοιμο το δοκιμαστικό και περίπου δύο χρόνια για να κυκλοφορήσει το παγωτό στην αγορά.
Υπομονή.....   
Bionews 

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Ομελέτα – Η χαρά του μαγειρέματος




Μια πολύ όμορφη ταινία μικρού μήκους animation, που ασχολείται με τη χαρά που δίνει στη ζωή μας το να μαγειρεύεις για τους ανθρώπους που αγαπάς.


Όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης, η ζωή της οικογένειάς του περιστρεφόταν συχνά γύρω από το μαγείρεμα, κι αυτό ήταν που τον επηρέασε βαθιά.

Ένα πολύ έξυπνο σκυλάκι βοηθά το βαριεστημένο αφεντικό του να φτιάξει μία ομελέτα. 


Δείτε την ταινία στο σύνδεσμο: http://antikleidi.com/2015/04/03/omelette/



Αναδημοσίευση από: http://antikleidi.com

Hello April!



Καλό μήνα σε όλους!!! :-) 

Πηγή εικόνας