Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Να ντυνόμαστε καλά... Φυσάει αδιαφορία...


Αδιαφορία... Λέξη που κρύβει μέσα της αγάπη, ενδιαφέρον, θυμό, προδοσία και πολλά άλλα. Είναι δύσκολο να βλέπεις να αδιαφορούν για σένα άτομα που τα υπολογίζεις τόσο πολύ και είναι πολύ ψηλά στην εκτίμησή σου. Όσο κι αν πληγώνει ή θυμώνει, η αλήθεια είναι ότι πρέπει να σέβεστε την αδιαφορία του άλλου, γιατί, όπως λένε, με το ζόρι δε νοιάστηκε κανείς. Οι άνθρωποι που αξίζουν και σας αγαπούν, ακόμη κι αν δεν το δείχνουν συχνά, είναι πάντα δίπλα σας. Βέβαια, πρέπει να δείχνουμε την αγάπη μας και να μην θεωρούμε δεδομένο ότι οι άλλοι το ξέρουν πως τους αγαπάμε. Δεν είναι δεδομένο! Το λέει καλύτερα και η Μποφίλιου: Αν σ' αγαπούν, να μάθουν να το λένε, κι αν δε στο πουν, να μάθεις να το κλέβεις. Τέλος πάντων, όταν αγαπάτε και νοιάζεστε για κάποιον, να το δείχνετε και να το λέτε, μην σκέφτεστε ότι οι άλλοι το ξέρουν και το καταλαβαίνουν πάντα. Βέβαια, όπως διάβασα και κάπου πρόσφατα:  
Η αδιαφορία είναι καλύτερη από το ψεύτικο ενδιαφέρον! Σωστό κι αυτό...

Μαρία
(ή Μαράκι Γαυράκι)

Πηγή εικόνας

Ποια πρωτεύουσα της Λατινικής Αμερικής γέμισε το Μετρό της με έργα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού;;;







Εναν πρωτότυπο φόρο τιμής αποτίει η Χιλή στην Αρχαία Ελλάδα, καθώς, από τις 7 Μαρτίου ο σταθμός με το όνομα Grecia (Ελλάδα) στην πρωτεύουσα Σαντιάγο κοσμείται από μια έκθεση αντιγράφων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.
Στον σταθμό, από τον οποίο υπολογίζεται ότι περνούν καθημερινά 22.000 επιβάτες, παρουσιάζονται 23 προσκετικά επεξεργασμένα αντίγραφ από γύψο, χαλκό και ασήμι, τα οποία απεικονίζουν εμβληματικά για τον δυτικό πολιτισμό θέματα.
 

Ανάμεσά τους η δημοκρατία, η δικαιοσύνη και οι τέχνες, ενώ από τα εκθέματα ξεχωρίζουν ένα αντίγραφο κεφαλής του Ομήρου, πορτραίτα αθλητών, ένα αγαλματίδιο πυγμάχου και θεατρικές μάσκες.
 

Το στήσιμο της έκθεσης αυτής, που αποτελεί μια από τις πρώτες προσπάθειες λειτουργίας ενός «αρχαίου μουσείου» στη Χιλή, θυμίζει έντονα την αντίστοιχη έκθεση που συναντούν οι επιβάτες στη στάση «Ακρόπολη» του αθηναϊκού μετρό.
 

Η δωρεά έγινε από το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού με πρωτοβουλία της πρεσβείας Χιλής στην Ελλάδα, της ελληνικής Πρεσβείας στη Χιλή και με τη στήριξη της Διεύθυνσης Πολιτιστικών Σχέσεων του χιλιανού Υπουργείου Εξωτερικών και του Ιδρύματος Γαβριήλ και Μαρία Μουστάκης.




Αναδημοσίευση από: http://teleytaiothranio.blogspot.gr

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Θωμάς, Θωμαή


 
Θωμάς
Ο Θωμάς ήταν ένας από τους μαθητές του Ιησού, και αποκαλείται ως «άπιστος» γιατί δεν είχε πειστεί για την Ανάσταση του Χριστού! Έτσι λοιπόν δεν είναι τυχαίο που σε κατακλύζουν και σένα κατά καιρούς αμφιβολίες και καχυποψία, ενώ... τα διλήμματα και η αναποφασιστικότητα είναι μερικά από τα στοιχεία της προσωπικότητάς σου. Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου αριθμός είναι το 5.

Λατρεύεις την ελευθερία δεν αντέχεις την κάθε μορφή καταπίεσης και θέλεις στη ζωή σου να γεύεσαι νέες εμπειρίες, που θα σε βγάζουν από την πλήξη και τη μονοτονία της καθημερινότητας. Έχεις μεγάλο πείσμα και νευριάζεις εύκολα όταν δεν γίνονται όλα όπως τα θέλεις. Είσαι αρκετά γοητευτικός σου αρέσει να φλερτάρεις και θέλεις να κεντρίζεις την προσοχή των γύρω σου και να στρέφεις το ενδιαφέρον πάνω σου! Αποφεύγεις όμως τη δέσμευση γιατί δεν σου αρέσει να σε βάζουν σε καλούπια.
Η επιθυμία σου είναι να βρίσκεσαι διαρκώς σε κίνηση, σου αρέσουν τα ταξίδια να βλέπεις και να μαθαίνεις νέα πράγματα και να αποκτάς εμπειρίες. Προσαρμόζεσαι γρήγορα όπου και αν βρεθείς ,κάνεις εύκολα γνωριμίες και είσαι αγαπητή στο περιβάλλον σου. Το μειονέκτημα που έχεις είναι πως αλλάζεις εύκολα γνώμη και δεν επιμένεις στους στόχους σου. Όταν βρίσκεις εμπόδια, προτιμάς να προχωράς παρακάτω.



 
Θωμαή
Το όνομά σου προέρχεται από τον μαθητή του Ιησού τον Θωμά, που αποκαλείται ως «άπιστος» γιατί δεν είχε πειστεί για την Ανάσταση του Χριστού! Έτσι λοιπόν δεν είναι τυχαίο που σε κατακλύζουν και σένα κατά καιρούς αμφιβολίες και καχυποψία, ενώ τα διλήμματα και η αναποφασιστικότητα είναι μερικά από τα στοιχεία της προσωπικότητάς σου. Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 3 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι μία ευχάριστη και επικοινωνιακή γυναίκα, γεμάτη κέφι, ζωντάνια και χαρά! Είσαι εκφραστική, δημιουργική και θέλεις να έχεις πολλούς φίλους και να μοιράζεσαι μαζί τους όμορφες στιγμές! Λατρεύεις την μάθηση και την εξέλιξη και σου αρέσει να κάνεις ταξίδια! 


 
Θωμάς
(εβραϊκά) δίδυμος.
Ευκολόπιστος και λίγο επιπόλαιος, έχει χρυσή καρδιά κι είναι εξαιρετικός φίλος.
Ευέξαπτος, αγανακτεί με το παραμικρό, αλλά δεν αργεί να ξαναβρεί το γέλιο του.


Πηγή: http://www.i-diadromi.gr

O Παναθηναϊκός Kυπελλούχος Ελλάδος για το 2014



Διέλυσε τον ΠΑΟΚ με 4-1 στον επεισοδιακό τελικό του ΟΑΚΑ!
Αφου... ολοκληρώθηκαν τα επεισόδια μεταξύ οπαδών και αστυνομίας παίχτηκε και μπάλα στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί του ΠΑΟΚ με 4-1.
Το σκορ άνοιξε για τους πράσινους ο Μάρκους Μπεργκ στο 15', τέρμα το οποίο διαμόρφωσε το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, αφού ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σπατάλισε δυο αρκετά καλές ευκαιρίες για τον ΠΑΟΚ.



Στο δεύτερο ημίχρονο o Σουηδός επιθετικός της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου ήταν και πάλι αυτός που βρήκε δίχτυα, κάνοντας το 2-0 στο 49'!
Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Νίκος Καρέλης έκανε το 3-0, στο 54' με κεφαλιά!



Στο 67' ο Τάσος Κάκος καταλόγισε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ σε μαρκάρισμα του Αμπέιντ στον Λίνο και ο Βουκιτς έκανε το 3-1, αναπτερώνοντας τις ελπίδες του δικεφάλου για το τρόπαιο.
Στο 87' ο Μάρκους Μπεργκ με υπέροχη προσπάθεια έκανε το 4-1, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα χατ τρικ!
Ο Σουηδός έγινε αλλαγή στο επόμενο λεπτό γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φίλους του τριφυλλιού...



To τρόπαιο που κατέκτησαν οι πράσινοι είναι το 18ο της ιστορίας τους.


Αναδημοσίευση από: http://www.i-diadromi.gr

Παγκόσμια Ημέρα Σχεδίου (Graphic Design)



Η Παγκόσμια Ημέρα Σχεδίου (Design) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Απριλίου, με σκοπό να αναδείξει τον σημαντικό ρόλο του κατασκευαστικού σχεδίου και των δημιουργών του στη δημόσια ζωή....



Την ημέρα τιμούν οι επαγγελματίες του χώρου σε 17 χώρες ,όχι όμως και στην Ελλάδα.


Αναδημοσίευση από: http://www.i-diadromi.gr

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Επίσημα στη Heaven η Δέσποινα Βανδή!













Νέο τραγούδι Δέσποινα Βανδή - «Καλημέρα»

Μουσική: Βασίλης Γαβριηλίδης, Στίχοι: Νίκος Μωραϊτης

Μία υπέροχη δυναμική και αισθαντική μπαλάντα, με τον τίτλο «Καλημέρα», και την υπογραφή του Βασίλη Γαβριηλίδη και του Νίκου Μωραϊτη, είναι η νέα μεγάλη επιτυχία της Δέσποινας Βανδή.

Ένα τραγούδι που σε συγκινεί από την πρώτη ακρόαση, με μια εκπληκτική ερμηνεία, γεμάτη συναίσθημα και ένταση, από τη Δέσποινα Βανδή, στην πιο ώριμη περίοδό της!

Η πρώτη live παρουσίασή του νέου τραγουδιού στο «The Voice» της Κυριακής του Πάσχα, κυριολεκτικά μας καθήλωσε.

Το «Καλημέρα» είναι ένα τραγούδι που θα αγαπήσουμε πολύ και μας προϊδεάζει για τη συνέχεια, καθώς είναι προπομπός του επερχόμενου ολοκληρωμένου album που αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο!



Αναδημοσίευση από: http://heavenmusic.gr
Πηγή: http://vandiworld.gr 

Αγαπά κανένας επειδή το θέλει!!!


Πηγή εικόνας
Η αγάπη είναι αγάπη μόνον όταν προσφέρεται χωρίς προσμονή ανταλλαγμάτων.
Λόγου χάρη, δε μπορείς να επιμένεις να σ' αγαπήσει κάποιος, να σου ανταποδώσει την αγάπη.
Ακόμη και να το σκεφτεί κανένας αυτό, είναι αστείο.
Ωστόσο υποσυνείδητα, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν. Αν αγαπάς αληθινά τότε δεν έχεις άλλη επιλογή από το να πιστεύεις, να έχεις εμπιστοσύνη και να ελπίζεις ότι η αγάπη θα σου επιστραφεί. Αλλά δεν υπάρχει καμία σιγουριά γι' αυτό, καμιά εγγύηση. Αν περιμένει κανένας ν' αγαπήσει μόνον όταν θα 'ναι σίγουρος οτι θα δεχτεί ίση αγάπη σαν αντάλλαγμα, θα περιμένει για πάντα.
Στην πραγματικότητα, αν αγαπά χωρίς την παραμικρή προσδοκία πάλι στα σίγουρα θ' απογοητευτεί τελικά, γιατί δεν είναι καθόλου πιθανό ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να ικανοποιήσουν όλες τις ανάγκες του, έστω κι αν η αγάπη τους γι' αυτόν είναι μεγάλη.

Αγαπά κανένας επειδή το θέλει, επειδή αυτό του δίνει χαρά, επειδή ξέρει ότι η ωρίμανση και η ανακάλυψη του εαυτού του εξαρτάται από αυτό. Ξέρει ότι η μοναδική σιγουριά που έχει βρίσκεται μέσα στον εαυτό του. Αν εμπιστεύεται τον εαυτό του και πιστεύει σ' αυτόν, θα εμπιστεύεται κα θα πιστεύει και στους άλλους. Θα είναι πρόθυμος ν' αποδεχτεί το καθετί που είναι ικανοί να του δώσουν, αλλά θα μπορεί και να είναι σίγουρος και να μην εξαρτιέται από τίποτα άλλο έξω από τον ίδιο τον εαυτό του.


 Leo Buscaglia

Ζωή, Μάρκος



Ζωή, Ζήσης, Ζησούλα, Ζώης, Ζήσιμος, Ζωΐτσα, Ζωζώ
Μάρκος, Μαρκία, Μαρκούλης, Μαρκούλα
 
Ζωή, Ζώης
Μάρτυς της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Χαρούμενη και αισιόδοξη, η Ζωή έχει καλή επαφή με τα παιδιά. Πιο σοβαρός, ο Ζώης είναι άνθρωπος του καθήκοντος, συνεπής και υπεύθυνος.




Ζήσης
Ζήση, το όνομά σου προέρχεται από τη «Ζωοδόχο Πηγή» δηλαδή την πηγή της Ζωής, την Παναγία. Σύμφωνα με λαογραφικές μελέτες, το όνομα σου είναι μεσαιωνικό και χαρακτηριζόταν στο παρελθόν ως «φυλαχτό», γιατί δινόταν στα νεογέννητα ως ευχή, προκειμένου το παιδί να είναι πάντα γερό και υγιές. Έτσι λοιπόν το όνομά σου, σου μεταδίδει θετική ενέργεια, τύχη και προστασία. Σύμφωνα με την αριθμολογία, ο λεξάριθμος του ονόματός σου είναι το 7, για αυτό και διακρίνεσαι από σοφία και ωριμότητα. Είσαι ένα σοβαρό και υπεύθυνο άτομο, διαθέτεις πολλά χαρίσματα και το σημαντικότερο από όλα είναι ότι καταφέρνεις μέσα από την γνώση, τη μελέτη και την εμπειρία να προοδεύεις και να εξελίσσεσαι! Η διαίσθηση είναι ένα από τα μεγαλύτερα ατού σου, που σε βοηθά να ξεγλιστράς εύκολα από τις κακοτοπιές. Η μοναχική ζωή δεν σε τρομάζει, ίσα - ίσα που κάποιες στιγμές την επιδιώκεις!



 
Ζωή
Ζωή, δεν υπάρχει κάτι πιο πολύτιμο από την ίδια μας τη ζωή …δεν υπάρχουν τα κατάλληλα λόγια για να περιγράψουν όλα τα θετικά στοιχεία που σου μεταδίδει το βαπτιστικό σου όνομα! Είσαι γυναίκα ζωηρή, κεφάτη, αισιόδοξη και πολύ δημιουργική. Σου αρέσει η εξέλιξη και η αλλαγή και διψάς για περιπέτεια, γνώση και οτιδήποτε καινούριο! Λατρεύεις τα παιδιά και τα ζώα. Στην αριθμολογία, το όνομά σου έχει λεξάριθμο το 5, είσαι λοιπόν μία γυναίκα που λατρεύεις την ανεξαρτησία και απεχθάνεσαι τον περιορισμό! Σου αρέσει να ζεις έντονα να υπάρχει η περιπέτεια στη ζωή σου και είσαι άτομο μοντέρνο με ιδέες αρκετά προχωρημένες και προοδευτικές. Μπορείς να κάνεις παρέα με όλες τις ηλικίες από τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο γιατί προσαρμόζεσαι γρήγορα και χωρίς κόπο. Όποια δυσκολία και να σου τύχει δεν το βάζεις κάτω ούτε και χάνεις το κέφι σου. Ένα από τα ελαττώματα σου είναι πως δεν είσαι σταθερή στις απόψεις σου με αποτέλεσμα να αφήνεις κάτι που έχεις ξεκινήσει για κάτι άλλο που θα σου κεντρίσει το ενδιαφέρον.

 

Μάρκος
Μάρκο έχεις το όνομα Ρωμαίων Αυτοκρατόρων! Είσαι ένας ατρόμητος άνδρας, που τάσσεσαι πάντα υπέρ των αδύναμων ανθρώπων και δεν έχεις κανέναν ενδοιασμό να αναμετρηθείς ή να ανταγωνιστείς. Σου αρέσει η νυχτερινή ζωή και μπορείς να λειτουργήσεις πολύ καλύτερα το βράδυ! Βάση της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 6 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας άνδρας κοινωνικός, ευχάριστος με πολλές παρέες και γνωριμίες. Είσαι αγαπητός και περιζήτητος σε όλους και θέλεις όλοι να έχουν να πουν έναν καλό λόγο για σένα. Διατηρείς στη ζωή σου σταθερές, μακρόχρονες φιλίες και είσαι πολύ πιστός στους ανθρώπους που αγαπάς, δίνοντας απλόχερα ότι περνά από το χέρι σου, προκειμένου να σκορπίσεις το χαμόγελο. Αρκετές στιγμές έχεις την τάση να προσκολλάσαι στις λεπτομέρειες και αυτό δεν σε αφήνει να χαρείς την ουσία των πραγμάτων!



Αναδημοσίευση από: http://www.i-diadromi.gr

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Νοικοκυρές & ζώδια!



Κριός:
Η γυναίκα Κριός δε σκοπεύει να ασχοληθεί και πολύ σοβαρά με τα οικιακά.
Αν και θέλει να είναι όλα τακτοποιημένα και στη θέση τους, η ίδια δεν πρόκειται να γίνει «δούλα».
Άλλωστε, έχει και μια καριέρα να κοιτάξει.
Θα προτιμήσει λοιπόν να προσλάβει μια οικιακή βοηθό για τις βαριές δουλειές, αφού στον ελεύθερο χρόνο της θέλει να ξεκουραστεί και να διασκεδάσει.

Ταύρος:
Αν η γυναίκα της ζωής σου είναι Ταύρος, φρόντισε να μην τη χάσεις από κοντά σου, γιατί είναι η κυρία του σπιτιού.
Θέλει όλα να είναι στην εντέλεια, δεν αντέχει να μένει σε ένα σπίτι ακατάστατο και βρώμικο.
Είναι ικανή να ξυπνά από τα άγρια χαράματα, προκειμένου να τα προλάβει όλα.


Δίδυμοι: 
Αν και δε φημίζεται για τη νοικοκυροσύνη της, θέλει το σπίτι της να είναι νοικοκυρεμένο.
Φυσικά, δεν πρόκειται να τη βλέπεις κάθε μέρα με το φτερό στο χέρι να ξεσκονίζει, μια φορά στο τόσο όμως, θα κάνει γενική καθαριότητα.
Τις υπόλοιπες μέρες, θα προσέχει πολύ, ώστε να το διατηρεί καθαρό.

Καρκίνος: 
Παρά το ότι η Καρκίνος περνά πολλές ώρες στο σπίτι, η καθαριότητα και το συμμάζεμα δεν είναι και το δυνατό της σημείο.
Σπάνια θα πιάσει τη σκούπα και αυτό γιατί βαριέται αρκετά, προτιμά να ξαπλώνετε αγκαλιά στον καναπέ για να δείτε καμιά ταινία.
Γι΄αυτό, καλό θα είναι να αρχίσεις από τώρα να ψάχνεις για μια καλή οικιακή βοηθό, με συστάσεις!

Λέων: 
Είναι της τάξης και της οργάνωσης, παραδοσιακή νοικοκυρά και ιδιαίτερα τακτική.
Καταφέρνει να τα προλαβαίνει όλα με απόλυτη επιτυχία, αφού θέλει να ζει σε ένα περιβάλλον το
οποίο θα είναι πραγματικά καθαρό και περιποιημένο.
Η κουζίνα της είναι ο χώρος στον οποίο θέλει να νιώθει άνετα όχι μόνο η ίδια αλλά και οι φιλοξενούμενοί της κι αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι τα πάντα σε τάξη.

Παρθένος: 
Είναι ίσως από τα πιο συνεπή και καθαρά ζώδια στο σπίτι τους.
Η Παρθένος μπορεί με τις ώρες να καθαρίζει και να περιποιείται το χώρο στον οποίο μένει.
Θα δώσει μεγάλη βάση στην καθαριότητα και στην υγιεινή του χώρου και δίνει πόλεμο ενάντια στα μικρόβια, τα ακάρεα και καθετί που θα μπορούσε να βλάψει την υγεία τη δική της και των ατόμων που ζουν στο σπίτι αυτό.

Ζυγός: 
Της αρέσει να ευχαριστεί τους επισκέπτες της, θέλει να μιλούν όλοι για εκείνη με τα καλύτερα λόγια. Είναι πολύ τακτική και της αρέσει να κάνει δουλειές του σπιτιού, ενώ ταυτόχρονα είναι κι εξαιρετική μαγείρισσα.
Βάζει πρόγραμμα στη ζωή της, προκειμένου να τα προλάβει όλα.
Το μειονέκτημά της είναι ότι αγχώνεται εύκολα, όταν κάτι τη βγάζει από το πρόγραμμά της.

Σκορπιός: 
Δεν φημίζεται για την αφοσίωσή της στην επιμέλεια του σπιτιού, θεωρεί πως άλλα πράγματα έχουν προτεραιότητα στη ζωή της.
Ωστόσο, δεν είναι ακατάστατη, προσπαθεί και καταφέρνει να μην επιβαρύνει το σπίτι και να μην το κάνει άνω κάτω.
Καλό θα είναι, πριν αποφασίσεις να μείνεις μαζί της, να μάθεις να μαγειρεύεις, γιατί ούτε με την κουζίνα έχει τις καλύτερες σχέσεις.

Τοξότης: 
Παρά το ότι είναι πολύ περιποιητική, τις περισσότερες φορές κάνει «όσα βλέπει η πεθερά», στα γρήγορα και αν προλάβει.
Άλλωστε, δεν θέλει να περνά και πολύ χρόνο μέσα στο
σπίτι, οπότε προτιμά να προσέχει, για να μη χρειαστεί να ασχοληθεί με αυτό και να έχει χρόνο να κάνει άλλα πράγματα.

Αιγόκερως: 
Ανήκει στις παραδοσιακές γυναίκες, πιστεύει πως ο ρόλος της είναι να φροντίζει το σπίτι και τα άτομα που ζουν σε αυτό.
Είναι πολύ τακτική και το σπίτι της είναι πάντα περιποιημένο και καθαρό.
Είναι σε θέση να αφήσει κάποια άλλη, πιο ευχάριστη ασχολία ή διασκέδαση, προκειμένου να ασχοληθεί με το νοικοκυριό της.

Υδροχόος: 
Ανήκει στα πιο νοικοκυρεμένα ζώδια, είναι πολύ τακτικό άτομο.
Κάνει τα πάντα προκειμένου να είναι όλα συμμαζεμένα και σε τάξη και γι΄αυτό ασχολείται με τις ώρες με τις δουλειές του σπιτιού.
Ακόμη και το σιδέρωμα, για την Υδροχόο μπορεί να είναι μια δημιουργική ασχολία!

Ιχθείς: 
Μαγειρεύει απίστευτα καλά και της αρέσει η τάξη, είναι από τα πιο οργανωτικά άτομα και ασχολείται με το σπίτι της με τις ώρες.
Ιχθείς και νοικοκυροσύνη πάνε πακέτο, δεν αντέχει ούτε λεπτό να μείνει σε ένα ακατάστατο σπίτι.
Έχει μάλιστα την ικανότητα να το βάλει σε τάξη στον ελάχιστο δυνατό χρόνο!


www.myastro.gr 

Πηγή: http://www.i-diadromi.gr

Αχιλλέας


Πρωταγωνιστής της Ιλιάδας, γιος του Πηλέα και της Θέτιδας, ήταν πολύ γρήγορος στα πόδια, δραστήριος και θαρραλέος. Καθόλου απλός χαρακτήρας, ο Αχιλλέας είναι αυταρχικός, περήφανος και αρκετά εγωιστής. Εύθικτος, θυμώνει εύκολα και έχει συναισθηματικά ξεσπάσματα. Αγαπάει πολύ τη φύση. Είναι παρορμητικός Αχιλλέας:




Ο Αχιλλέας ήταν ο κεντρικός ήρωας της Ιλιάδας. Ήταν πολύ γρήγορος, δραστήριος και ατρόμητος! Το όνομά σου λοιπόν σου μεταδίδει μεγάλο εγωισμό, ευστροφία, είσαι πάντα σε ετοιμότητα αλλά συχνά έχεις και εσύ τα ξεσπάσματά σου, τα οποία είναι αρκετά έντονα και εκείνες τις στιγμές κανείς δεν μπορεί να σε συγκρατήσει. Στην αριθμολογία, ο λεξάριθμός σου είναι το 3 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας άνθρωπος που ξέρεις καλά να χειρίζεσαι τις καταστάσεις γύρω σου και έχεις έναν ιδιαίτερο ξεχωριστό τρόπο να επικοινωνείς και να μεταδίδεις τις σκέψεις και τις ιδέες σου! Σου αρέσει η πρόοδος και η ανάπτυξη και απεχθάνεσαι τη ρουτίνα και τη σταθερότητα. Είσαι αρκετά κοινωνικός, σου αρέσει να συμμετέχεις σε πολλές δραστηριότητες και γίνεσαι η ψυχή της παρέας, αφού πάντα καταφέρνεις με τον εξωστρεφή χαρακτήρα σου να γοητεύεις και να διασκεδάζεις τους πάντες. Αρκετές στιγμές όμως ξεπερνάς τα όρια, παρεκτρέπεσαι και χάνεις το δίκιο σου με την απότομη συμπεριφορά σου!


Αναδημοσίευση από: http://www.i-diadromi.gr

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Ο Σάκης Ρουβάς ξεκινά περιοδεία



Ο Σάκης Ρουβάς το αποφάσισε. Θα δώσει μια μεγάλη συναυλία στην Αθήνα. Σάκη, μας έλειψες και το ξέρεις.
Τα ευχάριστα νέα, ανακοίνωσε ο Σάκης μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram όπου ανέβασε promo video.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 26 Απριλίου στο Tae Kwo Do και εκτός από τον Σάκη θα δούμε τους Onirama, την Ελένη Φουρέιρα, τους Boys and Noise και στο ρόλο του DJ την Xenia Ghali.
Η συναυλία θα είναι ο πρώτος σταθμός της "The Ace of Hearts Tour" καθώς ο Σάκης σκοπεύει να ικανοποιήσει τους θαυμαστές του και στην υπόλοιπη Ελλάδα...



Αναδημοσίευση από: http://www.i-diadromi.gr

Γεώργιος, Γεωργία


   
Γεώργιος, Γεωργής, Γιώργος, Γεωργία, Γιωργία, Γεωργούλα, Γωγώ
Γιώργος / Γεώργιος
Γιώργο, το όνομά σου μπορεί να είναι συνηθισμένο, ωστόσο κρύβει πολύ μεγάλη δυναμική! Προέρχεται από την λέξη γεωργία, που σημαίνει καλλιέργεια της γης, ωστόσο υποδηλώνει και την πνευματική καλλιέργεια την οποία διαθέτεις αλλά... στην πορεία της ζωής σου θα θελήσεις να αναπτύξεις ακόμα περισσότερο!


Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο λεξάριθμος είναι το 1 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας άνδρας που θέλεις να ηγείσαι, να επιβάλλεσαι και να κάνεις την παρουσία σου να μένει αξέχαστη. Σου αρέσει να παίρνεις πρωτοβουλίες, να πρωτοστατείς και να ξεχωρίζεις με τον δυναμισμό και την αποφασιστικότητά σου. Κανένα πρόβλημα για σένα δεν μένει άλυτο, γιατί παίρνεις την κατάσταση στα χέρια σου και φροντίζεις γρήγορα να βρίσκεις άμεσες λύσεις σε όλα τα ζητήματα που σε απασχολούν. Ένα από τα μεγαλύτερα ελαττώματά σου είναι ο εγωισμός σου, πολλές φορές υπερεκτιμάς τον εαυτό σου και τις δυνατότητές σου και εκδηλώνεις αλαζονική συμπεριφορά!


Γεωργία
Η λέξη προέρχεται από το γεωργία με την έννοια της καλλιέργειας της γης. Αυτή με τη σειρά της προέρχεται από το γη + έργο.



Γεώργιος, Γεωργία
Όνομα πολλών αγίων και μαρτύρων. Ιδεαλιστής κι ενθουσιώδης, αναζητάει περιπέτειες και πνευματικές συγκινήσεις. Μοιάζει να έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά δειλός. Πιο αισιόδοξος χαρακτήρας, η Γεωργία αναζητάει πάντα την ευτυχία. Είναι εφευρετική, θαρραλέα και φιλόδοξη.

 
 
Αναδημοσίευση από: http://www.i-diadromi.gr

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου



Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο ισπανός συγγραφέας του Δον Κιχώτη Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σέξπιρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.

Στην Καταλονία, την ημέρα αυτή εορτάζεται η Μέρα των Βιβλίων και των Ρόδων, μία τοπική παραλλαγή της Γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, που συνδυάζεται με την εορτή του προστάτη της περιοχής, Αγίου Γεωργίου. Με το σύνθημα «Ένα τριαντάφυλλο για την αγάπη, ένα βιβλίο για πάντα», ο άνδρας θα χαρίσει στην αγαπημένη του ένα τριαντάφυλλο κι αυτή θα του το ανταποδώσει με ένα βιβλίο.

Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων, ο περίφημος δρόμος της Βαρκελώνης «Λα Ράμπλα», η πιο ζωντανή γωνιά της πόλης, «ο μόνος δρόμος, που δεν ήθελα να τελείωνε ποτέ», όπως είχε πει κάποτε ο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Εκτιμάται ότι μόνο την ημέρα αυτή διακινούνται στην Βαρκελώνη 500.000 βιβλία και 4 εκατομμύρια τριαντάφυλλα.  



Πηγή: http://www.sansimera.gr

Λάθη που κάνεις όταν βάζεις μάσκαρα



Το πιστέυουμε ότι ξέρεις πώς να βάζεις μάσκαρα! (εξάλλου δεν είναι και κάτι δύσκολο)
Ωστόσο υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης ακόμη και εκεί!
Δες τι κάνεις λάθος και τι μπορείς να βελτιώσεις ως προς την εφαρμογή της:

1. Πρόσεχε τις στρώσεις.
Οι περισσότερες mascara είναι κατασκευασμένες για να εφαρμόζονται για όχι περισσότερο από 2 στρώσεις κ’αθε φορά. Όσο περισσότερο λοιπόν βάζεις αποσκοπώντας σε ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, τόσο το χειρότερο μπορεί να καταλήξει. Όταν λοιπόν αποφασίσεις να ξανάβαλεις μάσκαρα πάνω από ένα ήδη στεγνο στρώμα, ξανασκέψου το.

2. Τίναξε το βουρτσάκι.
Με αυτόν τον τρόπο, όλος ο extra αέρας θα απομακρυνθεί και οι πιθανότητες να δημιουργηθούν γλομπάκια στις βλεφαρίδες, θα ελαχιστοποιηθούν.

3. Πέταξέ την
Εάν δεν μπορείς να θυμηθείς πότε αγόρασες τελευταία φορά την μάσκαρά σου, πέτα την. Τα μικρόβια που αναπτύσσονται στις παλιές mascara δημιουργούν κοκκινίλες, φαγούρα και ερεθισμιούς.

4. Εκτεθειμένες ρίζες
Εάν απλώνεις προσεχτικά της μάσκαρα από την ρίζα έως τις άκρες, τότε μπράβο σου. Εάν πάλι όχι, ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις να το κάνεις, καθώς όταν η μάσκαρα δεν απλώνεται από την ρίζα τότε οι βέφαρίδες δείχνουν αρκετά πιο κοντές.

5. Μην ασκείς μεγάλη πίεση.
Όταν ασκείς πίεση στο βουρτσάκι κατά την εφαρμογή, οι πιθανότηττες να δημιουργηθούν μουτζούρες είναι μεγάλες. Γι’αυτό έχε πάντα μερικές μπατονέτες στο νεσεσέρ σου που θα σε βοηθήσουν να καθαρίσεις πιθανά λάθη.

 


www.mylady.gr 

Πηγή: http://www.i-diadromi.gr 

Η μεγάλη έκπληξη του The Voice: Ο Βασίλης Καρράς είπε το ναι και θα βρεθεί live στον ημτελικό!


Η μεγάλη έκπληξη του The Voice... Ο Βασίλης Καρράς είπε το ναι και θα βρεθεί live στον ημτελικό!!

Παρασκευή 2 Μαΐου και ώρα 21:00 οι τηλεθεατές θα στηθούν μπροστά στη μικρή οθόνη και τα τηλέφωνα θα πάρουν «φωτιά»...

Το The Voice θα βρίσκεται ένα βήμα πριν το μεγάλο τελικό και τα 8 παιδιά που έχουν μείνει θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Η παραγωγή ακολουθώντας τα ξένα πρότυπα θα βοηθήσουν τα παιδιά να αναδείξουν το ταλέντο τους με μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου.

Στη σκηνή του The Voice, τη βραδιά του ημιτελικού, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Peoplegreece.com, θα τραγουδήσουν ο Βασίλης Καρράς, ο Στέλιος Ρόκκος, οι Vegas και οι ΜΕΛΙSSES. Οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες έχουν μιλήσει με την παραγωγή και έχουν «δώσει τα χέρια». Ωστόσο στη σκηνή του The Voice θα εμφανιστούν, όπως όλα δείχνουν, 8 τραγουδιστές όσοι και υποψήφιοι.

Τα ονόματα των υπολοίπων δεν έχουν ακόμα κλείσει και ο λόγος είναι πως πρέπει να σιγουρευτούν για το αν μπορούν να παρευρεθούν στο σόου, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, δεδομένου ότι το The Voice είναι Live.


του Χάρη Λεμπιδάκη


Αναδημοσίευση από: http://www.newspistol.com

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Καθιέρωσε τα ελληνικά ως τη μόνη ξένη γλώσσα διδασκαλίας



Η Ελληνικής καταγωγής διευθύντρια σε σχολείο του Χάρλεμ, Πανωραία Παναγιωσούλη, κατάφερε να καθιερώσει τα ελληνικά, ως τη μόνη ξένη γλώσσα διδασκαλίας στο πρότυπο σχολείο της.

Σύμφωνα με την Πένι Παναγιωσούλη:
"Δεν πρόκειται απλά για διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, ξεκομμένη από το περιβάλλον της. Δείχνουμε τη σχέση των ελληνικών με διάφορα πράγματα στον κόσμο. Χάρη στη νέα τεχνολογία ο κόσμος έχει γίνει επίπεδος. Οι μαθητές μας, μέσω της διδασκαλίας των ελληνικών και διαφορετικών πολιτισμών, θα αναπτύξουν μεγαλύτερη εκτίμηση για το ποιοι πραγματικά είναι".
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη διδασκαλία των Ελληνικών απλά ως ξένη γλώσσα, με το βάρος στη γραμματική, το λεξιλόγιο και κάποια στοιχεία πολιτισμού.
Σημαντικό ρόλο έπαιξε, όπως λέει η κ. Παναγιωσούλη, και η δεκαήμερη εκδρομή 33 μαθητών του σχολείου και 19 συνοδών τους στην Ελλάδα, καθώς τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν από κοντά όλα αυτά που διδάσκονταν στις τάξεις τους.
Πάντως, όπως αναφέρει η ίδια, πηγή έμπνευσης του εγχειρήματός της ήταν ο πατέρας της, ο λογοτέχνης Γαβριήλ Παναγιωσούλης, για τον οποίο μιλά με υπερηφάνεια, τονίζοντας ότι μέσω των οραμάτων του μπόρεσε να εκτιμήσει τι πραγματικά σημαίνει να είσαι Έλληνας.
 

www.crime.gr 

Πηγή: http://www.i-diadromi.gr 

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

"Καλημέρα" από τη Δέσποινα Βανδή! Νέο τραγούδι!!!




Μουσική: Βασίλης Γαβριηλίδης
Στίχοι: Νίκος Μωραΐτης
Παραγωγοί: Soumka


Δε με νοιάζει που έφυγες πια γιατί όλοι μου φεύγουν εμένα
Δεν πονάω που θα πάω στη δουλειά και θα 'μαι με μάτια κλαμένα
Δε με νοιάζουν αυτά, τα συνήθισα πια, μα ένα με πνίγει εμένα
Που ο ήλιος θα βγει, απ' τις γρίλιες θα μπει και δε θα σου πω καλημέρα

Γιατί αν δεν έχω να πω σε 'σένα
Γιατί αν δεν έχω να πω σε 'σένα
Δε γυρίζει η Γη, δεν πάει πιο 'κει και δε ξημερώνει η μέρα
Γιατί αν δεν έχω να πω σε 'σένα
Ναι, αν δεν έχω να πω σε 'σένα
Που έχω ζήσει μαζί τη μισή μου ζωή, τι κάνω μισή εδώ πέρα;
Καλημέρα, είσαι εσύ για 'μένα

Έχει μάθει με 'μένα η καρδιά, με φίλους πιο μόνη ακόμα
Ένας κόσμος τσιγάρα σβηστά κι εγώ ο καπνός μες στο στόμα
Δε με νοιάζουν αυτά, τα 'χω ζήσει ξανά, μα ένα με λιώνει εμένα
Που θα 'ρθει το πρωί, θα θέλει η φωνή και δε θα σου πω καλημέρα.

Αναστάσιος - Πασχάλης - Λαμπρινή



Αναστάσιος, Αναστασία, Τάσος, Αναστάσης, Ανέστης, Αναστασία, Νατάσα, Νατάσσα, Τασία, Σία, Τατία, Τάσα, Τέσα, Πασχάλης, Πασχαλίνα, Λίνα Λάμπρος, Λαμπρινή, Λαμπρίνα

Αναστάσιος, Αναστασία:
Αυταρχικός και δυνατός χαρακτήρας, ο Αναστάσιος προσπαθεί να επιβληθεί στους άλλους και συνήθως τα καταφέρνει. Δίνει σημασία στα υλικά αγαθά και κοπιάζει για να τα αποκτήσει.
Ο σχετιζόμενος με την ανάσταση του Χριστού.
Του αρέσει να δίνει συμβουλές, όπως και της Αναστασίας, που είναι όμως πιο μαλακιά.
Αλλά αργότερα εγωκεντρική.



Αναστάσιος
O Αναστάσιος είναι σοβαρός, ευσυνείδητος, υπεύθυνος και αποτελεσματικός.
Τι σημαίνει: Το όνομά του προέρχεται από το ανάστασις<ανά + ίστημι, και σημαίνει ο αναγεννημένος, ο αιώνιος.  


Αναστασία
Αναστασία, το όνομά σου προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων ανά + ίστημη, που σημαίνει ξανά στέκομαι! Είσαι ένα άτομο που μέσα από τις στάχτες σου ξαναγεννιέσαι, όσα προβλήματα και να υπάρχουν στην ζωή σου, βρίσκεις τον τρόπο και στέκεσαι και πάλι γερά στα πόδια σου! Στην αριθμολογία, ο προσωπικός αριθμός του ονόματός σου είναι το 5. Σου αρέσει η ελευθερία δεν αντέχεις την κάθε μορφή καταπίεσης και θέλεις να έχεις αλλαγές παραστάσεων στη ζωή σου διαφορετικά πλήττεις.



Έχεις μεγάλο πείσμα και νευριάζεις εύκολα όταν δεν σου έρχονται οι καταστάσεις όπως τις θέλεις. Αρκετά γοητευτική σου αρέσει να φλερτάρεις και να κεντρίζεις την προσοχή των γύρω σου αποφεύγοντας όμως τη δέσμευση γιατί δεν σου αρέσει να σε βάζουν σε καλούπια. Η επιθυμία σου είναι να βρίσκεσαι διαρκώς σε κίνηση, σου αρέσουν τα ταξίδια να βλέπεις και να μαθαίνεις νέα πράγματα και να αποκτάς εμπειρίες. Προσαρμόζεσαι γρήγορα όπου και αν βρεθείς ,κάνεις εύκολα γνωριμίες και είσαι αγαπητή στο περιβάλλον σου. Το μειονέκτημα που έχεις είναι πως αλλάζεις εύκολα γνώμη και δεν επιμένεις στους στόχους σου. Όταν βρίσκεις εμπόδια, προτιμάς να προχωράς παρακάτω.



Λάμπρος, Λαμπρινή
Αυτός που λάμπει και μεταφορικά ο ονομαστός και περίφημος. Ο Λάμπρος είναι συναισθηματικός και αυθόρμητος. Στην πραγματικότητα δεν ωριμάζει ποτέ, γι' αυτό και διατηρεί μέχρι τα γεράματα τη γοητεία ενός παιδιού. Η Λαμπρινή είναι πιο συνεσταλμένη και διακριτική. Της αρέσει η οικογενειακή ζωή και προτιμάει να δουλεύει στο σπίτι.



Λαμπρινή
Λαμπρινή, το όνομά σου σημαίνει φως, λάμψη, δόξα και διάκριση! Είσαι μία γυναίκα λαμπερή, χαμογελαστή και αρκετά αισιόδοξη. Προσπαθείς να βλέπεις τα πάντα στη ζωή από την φωτεινή τους πλευρά. Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο το 3 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένα χαρωπό και επικοινωνιακό άτομο. Λατρεύεις τα ταξίδια, σου αρέσει να έρχεσαι σε επαφή με κόσμο από διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς και έχεις έναν δικό σου ξεχωριστό τρόπο να γεφυρώνεις το χάσμα που μπορεί να υπάρχει ανάμεσα σε ανθρώπους! Έχεις μεγάλο ταλέντο στον προφορικό και στο γραπτό σου λόγο, χρησιμοποιείς πάντα τα κατάλληλα επιχειρήματα και έχεις τον τρόπο να πείθεις και να μεταδίδεις τις ιδέες σου! Απολαμβάνεις στο έπακρο όλες τις χαρές της ζωής και καταφέρνεις να διατηρείς την αισιοδοξία σου και το χαμόγελό σου, έστω και αν κάποιες στιγμές υπάρχουν γύρω σου δυσκολίες και προβλήματα. Σε όλες τις σχέσεις σου λειτουργείς με τιμιότητα και συναίσθημα, γι΄αυτό και δύσκολα μπορεί κάποιος να σε ξεχάσει!


Λάμπρος
Φίλε μας Λάμπρε, το όνομά σου σημαίνει φως, λάμψη, δόξα και διάκριση. Πράγματι είσαι ένας κεφάτος, λαμπερός άνδρας με θετική σκέψη και πολύ όμορφο χαμόγελο. Αντιμετωπίζεις με ψυχραιμία αλλά και αισιοδοξία τα προβλήματα της ζωής και δεν το βάζεις κάτω. Στην αριθμολογία, το όνομά σου συμβολίζεται από τον λεξάριθμο 5 και αυτό σημαίνει ότι είσαι αρκετά ανεξάρτητος, δεν αντέχεις την καταπίεση και θέλεις συνήθως να περνά το δικό σου. Έχεις αρκετή ενέργεια και λατρεύεις τα ταξίδια και τις περιπέτειες. Έχεις φιλελεύθερες και πρωτότυπες ιδέες που προκαλούν τους γύρω σου, όμως σου αρέσει να κάνεις την διαφορά! Δύσκολα θα πάρεις απόφαση να δεσμευτείς σε μια σχέση, προτιμάς να διατηρείς την ανεξαρτησία σου, τουλάχιστον μέχρι να έχεις χορτάσει πρώτα κάποια πράγματα στη ζωή! Χαρακτηρίζεσαι από έντονο άγχος και βιασύνη για να ολοκληρώσεις αυτά που θέλεις όμως ένα από τα ελαττώματα σου είναι η έλλειψη σταθερότητας και η συχνή αλλαγή απόψεων που σε αποσυντονίζει.

Πασχάλης, Πασχαλιά
Ο Πασχάλης είναι εξωστρεφής χαρακτήρας έχει συνήθως καλή διάθεση και παραδέχεται πάντα τα λάθη του. Η Πασχαλιά πιο κλειστή και ρομαντική, έχει την τάση να νιώθει ότι καταπιέζεται απ' το περιβάλλον της και καταφεύγει στα όνειρα.



Πασχάλης
Πασχάλη το όνομά σου φανερώνει ότι είσαι ένας άνδρας χαρωπός που κάθε μέρα της ζωής σου είναι για σένα ζωή! Λατρεύεις το φλερτ, τον έρωτα και στη ζωή σου ερωτεύεσαι πολλές φορές και αρκετά έντονα. Σύμφωνα με την αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 2 και αυτό σημαίνει ότι είσαι από τους άνδρες που δεν μπορείς ούτε στιγμή χωρίς να έχεις στο πλάι σου μία γυναίκα. Έχεις έναν τρυφερό και γλυκό χαρακτήρα, δεν κρατάς μυστικά για τον εαυτό σου και δίνεσαι ολοκληρωτικά στους ανθρώπους, χωρίς κανέναν φόβο ή δισταγμό! Δεν θέλεις να κακοκαρδίζεις, για αυτό και πολλές φορές πνίγεις μέσα σου τα παράπονά σου προκειμένου να μην διαταράξεις την ηρεμία στη ζωή σου και στις σχέσεις σου. Στα επαγγελματικά σου διακρίνεσαι από τις άριστες δημόσιες σχέσεις που διατηρείς, αλλά και για τον διπλωματικό σου χαρακτήρα. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι την δειλία και την αναποφασιστικότητά σου, γιατί πολλές φορές μπορεί να σταθούν εμπόδιο στην εξέλιξή σου!



Πασχαλίνα/ Λίνα
Το όνομά σου μυρίζει Πασχαλιά, γιορτή, χαρά και …Ανάσταση! Είσαι μία γυναίκα χαμογελαστή, ευχάριστη και αρκετά αισιόδοξη. Κάθε μέρα της ζωής σου είναι για σένα γιορτή και δεν αφήνεις τίποτα και κανέναν να σε καταβάλει. Ενθουσιάζεσαι, ερωτεύεσαι και τα δίνεις όλα, χωρίς να σκέφτεσαι τις συνέπειες και χωρίς να βάζεις καθόλου λογική. Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 9, έτσι λοιπόν εξηγείται ο λόγος για τον οποίο είσαι τόσο ονειροπόλα και ευαίσθητη. Είσαι μία γυναίκα με ισχυρή φαντασία, τρυφερή, εγκάρδια και καλοπροαίρετη. Σε πιάνουν οι ευαισθησίες σου και θλίβεσαι με τα κοινωνικά προβλήματα, για αυτό και προσπαθείς πάντα να βοηθάς τους αδύναμους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Αρκετές φορές τα συναισθήματά σου σε παρασύρουν σε υπερβολές και έχεις την τάση να πληγώνεσαι πολύ εύκολα.


Πηγή: http://www.i-diadromi.gr

Καλό Πάσχα!!!


Χριστός Ανέστη!!!

Πηγή εικόνας
 

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Πασχαλινοί τίτλοι ταινιών στο Twitter



Ένα εορταστικό hashtag κάνει τον γύρο του twitter με τίτλους ταινιών, οι οποίοι ταιριάζουν περισσότερο στο πνεύμα των ημερών.
Γράφοντας #pasxafilms θα διαβάσετε τα πιο ξεκαρδιστικά tweets που σατιρίζουν το πρόγραμμα των καναλιών ενόψει του Πάσχα.


Δείτε μερικούς τίτλους:

500 days of Easter
Νηστεία φτώχεια και φιλότιμο
Ο νηστίσιμος και ο πανηστίσιμος
Die Hard: Lazarus
Και ο κλήρος έπεσε στον Ιούδα
Pasxa Actually
Το αυγό βάφτηκε κόκκινο
Lamp actually
Της Ελλάδος τα αρνιά
Σούβλα έλα ξανά
Θεός για μια Μεγάλη Εβδομάδα
Freaky (Holy) Friday
Εννιάμισι λαμπάδες
Τα αρνιά είναι εντάξει
ο πιΑρνίστας
Η ζωή είναι ναζωραία
I know what you did last easter
My big fat Greek Pasxa
Ο Ιούδας φοράει Prada
Τιμόν & Γαρδούμπα
Για μια χούφτα τροπαρια
Το τάμα βγήκε απ’τον παράδεισο
Aυγα ερμητικά βραστά!
Κοκορίτσια στον ήλιο
Μακρυαρναιοι και Κοντοσουβληδες
Ποτέ την Κυριακή του Πάσχα
Νisteption



Αναδημοσίευσα κάποιους από τους τίτλους. 
Περισσότεροι εδώ: http://www.i-diadromi.gr 

Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής κληρονομιάς





Η 18η Απριλίου κάθε χρόνου έχει ορισθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ΙCOMOS) ως Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
 

 Η ιδέα «ρίχτηκε» στις 18 Απριλίου του 1982, κατά τη διάρκεια ενός συμποσίου του ICOMOS στην Τυνησία και υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση της UNESCO τον Νοέμβριο του 1983.
Η επέτειος αυτή αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Για το σκοπό αυτό διοργανώνονται σ' όλο τον κόσμο κάθε μορφής εκδηλώσεις, με τις οποίες επιδιώκεται όχι μόνο να γίνουν γνωστά στο ευρύτερο κοινό η σημασία των μνημείων κάθε χώρας και τα προβλήματά τους, αλλά και να προωθηθεί η υπόθεση της προστασίας και ένταξή τους στη σύγχρονη κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή.
Το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών ICOMOS, που εδρεύει στο Παρίσι, είναι ο πιο έγκυρος διεθνής, επαγγελματικός, μη κυβερνητικός οργανισμός τεχνικός σύμβουλος της UNESCO για την προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Έχει ως μέλη ειδικούς επιστήμονες (αρχαιολόγους, αρχιτέκτονες, χημικούς, νομικούς κ.ά) από όλο τον κόσμο και δραστηριοποιείται σε 104 χώρες στις 5 ηπείρους.
Το Ελληνικό Τμήμα του ICOMOS οργανώνει κάθε χρόνο εκδηλώσεις με την ευκαιρία της παραπάνω επετείου.
Στα πλαίσια των παραπάνω εκδηλώσεων, το Ελληνικό ICOMOS έχει προτείνει δράσεις για την καθιέρωση της ημέρας αυτής, ως ημέρα ελεύθερης εισόδου στα μνημεία, τη δημοσιοποίηση κάθε χρόνο την ημέρα αυτή καταλόγου των αγαθών της πολιτιστικής κληρονομιάς που απειλούνται, την ευαισθητοποίηση των νέων στο θέμα της προστασίας και διατήρησης των μνημείων.



Αναδημοσίευση από: http://www.i-diadromi.gr

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Έρχεται η "Καλημέρα" από τη Δέσποινα Βανδή!


Το νέο τραγούδι της Δέσποινας Βανδή έχει τον τίτλο "Καλημέρα" και θα κυκλοφορήσει στις 19 Απριλίου, το Μ. Σάββατο από το ραδιοφωνικό σταθμό Λάμψη 92,3! Συντονιστείτε...


Μουσική: Βασίλης Γαβριηλίδης
Στίχοι: Νίκος Μωραΐτης
Παραγωγοί: Soumka



Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Η ιστορία των σοκολατένιων πασχαλινών αβγών



Το πασχαλινό σοκολατένιο αβγό είναι μια σχετικά νέα παράδοση.
Η προέλευση των αυγών του Πάσχα, και πολλά άλλα σύγχρονα σύμβολα, όπως το λαγουδάκι, πηγαίνουν πολύ πίσω και χρονολογούνται πριν από τον Χριστιανισμό.
Η ιστορική ανάμειξη των χριστιανικών και των... εβραϊκών πεποιθήσεων, έχει αφήσει κληρονομιά σε πολλά από τα πράγματα που ίσως να θεωρούμε δεδομένα για το Πάσχα και τις παραδόσεις του σήμερα.


 
Το πασχαλινό σοκολατένιο αβγό
Τα πρώτα πασχαλινά σοκολατένια αβγά ήταν τυλιγμένα σε απλό χαρτί και πολύ αργότερα εξελίχθηκαν ώστε να συσκευάζονται σε λαμπερά αλουμινόχαρτα και να προσφέρονται σε εντυπωσιακά κουτιά ή καλάθια.



Δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά στην Ευρώπη στις αρχές του 19ου αιώνα, με τη Γαλλία και τη Γερμανία να αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο σε αυτή τη νέα καλλιτεχνική ζαχαροπλαστική.
Λίγα χρόνια νωρίτερα είχε ανακαλυφθεί ένα νέο είδος σοκολάτα, αλλά δεν μπορούσε με επιτυχία να φορμαριστεί ώστε να πάρει το κοίλο σχήμα του αυγού.
Τα πρώτα αυγά ήταν από συμπαγή σοκολάτα, και φτιαχνόντουσαν από πολλές στρώσεις πάστας σοκολάτας!


easter-egg-with-candy 

Ο John Cadbury έφτιαξε την πρώτη «πλάκα γαλλικής σοκολάτας » το 1842, αλλά το πρώτο σοκολατένιο αβγό το δημιούργησε το 1875.
Η πρόοδος στα σοκολατένια πασχαλινά αυγά ήταν πολύ αργή έως ότου βρέθηκε μια μέθοδος ώστε να μπορεί να ρέει η σοκολάτα και να μπαίνει σε καλούπια.



Τα πρώτα σοκολατένια αβγά Cadbury έγιναν από «μαύρη» σοκολάτα με απλή λεία επιφάνεια, ήταν γεμιστά με κουφέτα και ήταν διακοσμημένα με λουλούδια από πάστα πικραμύγδαλο (marzipan).
Σύντομα ακολούθησε η διακοσμητική δεξιοτεχνία και η φαντασία για τον στολισμό τους και μέχρι το 1893 υπήρχαν στον κατάλογο της Cadbury Brothers, στο Ηνωμένο Βασίλειο, περίπου 19 διαφορετικά ήδη πασχαλινών σοκολατένιων αβγών.



Η καλλιτεχνική επιδεξιότητα του Richard Cadbury έπαιξε αναμφίβολα σημαντικό ρόλο στην διακόσμηση των αβγών. Πολλά από τα σχέδιά του βασίζονται στη γαλλική, στην ολλανδική και την γερμανική κουλτούρα προσαρμοσμένα στα Βικτωριανά γούστα.  
 
Από τη Γερμανία ήρθε το «κροκοδείλιο» φινίρισμα του σοκολατένιου αβγού.
Αυτό χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα από ορισμένους κατασκευαστές, και ήταν ο πρόδρομος για πολλά χαρακτηριστικά φινιρίσματα που κυκλοφορούν τώρα.


chocolate_easter_egg_1920x1200 

Το 1905, το λανσάρισμα της διάσημης σοκολάτα γάλακτος ¨Cadbury’s Dairy Milk Chocolate¨ έφερε μια τεράστια αλλαγή στην αγορά των σοκολατένιων αβγών.
Η δημοτικότητα αυτού του νέου είδους σοκολάτας αύξησε κατά πολύ τις πωλήσεις του Πασχαλινών αβγών και τα καθιέρωσε ως εποχιακά best sellers.

Σήμερα, τα σοκολατένια αυγά είναι φτιαγμένα κυρίως από σοκολάτα γάλακτος.


CADBURY_Chocolate_CREME_EGG_Candy_600
 

www.cretanfoodnews.gr

Πηγή: http://www.i-diadromi.gr